Skip to content

Morgen om 16:30 uur speelt PSV tegen Vitesse. De Brabanders staan na 12 speelronden op plek twee in de Eredivisie en hebben evenveel punten als koploper Ajax. De gasten uit Arnhem vinden we terug op plek vijf.

Wat PSV betreft zouden de duels die zonder publiek gespeeld worden van het speelschema Eredivisie moeten worden gehaald. De club wil dat ze worden ingehaald zodra de stadions weer wel vol mogen stromen met fans. Maar ja, wanneer dat moment aanbreekt weet niemand. Sowieso is het qua politie-inzet onmogelijk om alles naar januari te verplaatsen.

Absenties PSV – Vitesse

Aan de kant van de Eindhovense club ontbreken Cody Gakpo, Jordan Teze, Ryan Thomas, Richard Ledezma en Eran Zahavi, terwijl de Gelderse ploeg niet kan beschikken over Million Manhoef. Het conflict tussen Vitesse-trainer Letsch en middenvelder Oussama Tannane is niet opgeklaard en dat zal vermoedelijk niet meer lukken ook. Dat lijkt een exit in de winterstop te worden.

Druk op Carlos Vinicius

Nu Gakpo er niet bij is ligt er druk op de schouders van PSV-aanvaller Carlos Vinícius. De kenners zijn nog niet overtuigd van de Braziliaan, die ook de loden last met zich meedraagt dat PSV-fans verwend zijn met twee van de beste Braziliaanse voetballers ooit in Eindhoven: Romario en Ronaldo. Je kan ook niet zeggen dat het nog een broekie is die nog moet wennen aan het leven in Europa en het bestaan als prof. Nee, hij is 26 jaar, speelde al in andere Europese competities en moet snel gaan leveren.

Zonder Gakpo en Zahavi ontbreekt het simpelweg aan goals bij PSV. Eran Zahavi staat op vier goals en drie assists, Gakpo op drie goals en zeven assists.

Onderlinge duels PSV – Vitesse

Van de laatste zes onderlinge duels won PSV er drie en verloor het er eentje. Alle goals bij elkaar opgeteld van die potjes is 15-8. In de laatste elf speelronden van PSV in de Eredivisie vielen er telkens minstens drie treffers. Daarnaast won PSV zeven van de acht meest recente thuisoptredens tegen Vitesse. De gasten wonnen op hun beurt de laatste vier uitduels in de competitie (tegen alle tegenstanders).

Back To Top