Skip to content
€1 bij Unibet inzetten op Nederland tegen Argentinië = €50 winnen

Nederland speelt vanavond om 20:45 thuis tegen Noorwegen. De missie is overzichtelijk: in De Kuip moet niet worden verloren van de Noren. Wordt het gelijk of wint Oranje, dan zien we Nederland terug in het speelschema WK voetbal voor Qatar 2022.

Nederland – Noorwegen WK kwalificatie

Er zit een heel klein voorbehoud bij dit scenario. Turkije speelt uit tegen Gibraltar en komt bij winst op 21 punten. Nederland heeft nu 20 punten. Speelt Oranje gelijk, dan heeft het dus 21 punten. Het doelsaldo is leidend. Oranje staat op +23, Turkije op +10. Kortom: als Turkije met 13 goals verschil wint van Gibraltar, dan is een gelijkspel niet genoeg voor Louis van Gaal en zijn mannen.

Wordt Nederland tweede, dan mag het in de herkansing via de play-offs. Daar kwam bijvoorbeeld Portugal zondag in terecht, nadat in de slotfase werd verloren van Servië. Ook stromen via de Nations League twee landen de play offs binnen. De duels vinden eind maart 2022 plaats. De 12 deelnemers strijden om 3 tickets.

Louis van Gaal coacht vanuit rolstoel

Over Van Gaal gesproken: zondag kwam hij na een fietstochtje met Oranje ten val. Hij belandde op zijn heup en had daar behoorlijk veel last van. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat er geen operatie nodig is. De kwetsuur moet op natuurlijke wijze herstellen. Van Gaal zal de trainingen leiden vanuit een golfkar en vermoedelijk tijdens de match een rolstoel nodig hebben.

Mathijs de Ligt

Nu wacht dus de cruciale clash met Noorwegen. Erling Haaland mist dit interlandblok met zijn vaderland. Stian Rode Gregersen heeft een schorsing uitgezeten. Bij Nederland is Stefan de Vrij afgehaakt. Er is geen vervanger opgeroepen voor de verdediger. Vermoedelijk zal Matthijs de Ligt starten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Nederland – Noorwegen voorspellen

Tegen Montenegro stond Oranje met nog tien minuten op de klokken voor met 0-2. Wat daarna gebeurde, daar lopen de lezingen over uiteen. Virgil van Dijk vond dat zijn medespelers te veel naar voren bleven lopen, Memphis Depay vond juist dat iedereen te veel naar achteren ging lopen. Vreemd wel. Het blijkt dat ‘tactiek’, en de perspectieven daarop, een rekbaar begrip is.

In september 2021 werd het in Oslo 1-1. Oranje had toen zes schoten op goal, Noorwegen twee. De Noren scoren moeizaam deze campagne: 15 keer in 9 duels, terwijl Nederland al 31 keer het doel trof.

Back To Top