Skip to content

Het gaat nu echt beginnen bij PSV, waar de nieuwe trainer Roger Schmidt een trainingskamp heeft belegd in zijn moederland Duitsland. En dat zal geen gemoedelijk schoolreisje worden, want Schmidt staat er om bekend dat hij zijn teams intensief en voortdurend laat pressen. Dat vergt het nodige qua conditie, loopvermogen en tactisch inzicht. Dat moet er allemaal de komende weken worden ingeslepen bij een spelersgroep die nog de kater van het mislukte vorige seizoen moet verwerken.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Trainingskamp PSV met nieuwe gezichten

Schmidt neemt twee nieuwe gezichten mee: doelman Maxime Delanghe (19) en linksback Chris Gloster (20). Zij waren nog nooit eerder onderdeel van de PSV-selectie. Justin de Haas en Richie Ledezma mogen ook mee naar Marienfeld, waar de Eindhovenaren in de komende week trainen en oefenduels spelen tegen SC Verl en Uerdingen.

Niet veel opties als linksback

Gloster is een Amerikaan die vorig jaar werd overgenomen van Hannover 96 en een jaartje mocht rijpen bij Jong PSV. Veel opties voor de positie van linksback heeft PSV momenteel niet: Jorrit Hendrix werd vorige week in een oefenduel uit arren moede op die plek neergezet. In de winterstop werd Ricardo Rodriguez aangetrokken op huurbasis, maar de kans is klein dat de Zwitserse international ook dit seizoen neerstrijkt in Noord-Brabant.
PSV op trainingskamp | Robben aanvoerder FC Groningen

Selectie PSV trainingskamp Duitsland

Keepers: Jeroen Zoet, Lars Unnerstall, Hidde Jurjus, Maxime Delanghe,
Verdedigers: Nick Viergever, Denzel Dumfries, Armando Obispo, Olivier Boscagli, Jordan Teze, Justin de Haas, Chris Gloster, Timo Baumgartl
Middenvelders: Mohamed Ihattaren, Jorrit Hendrix, Erick Gutierrez, Dante Rigo, Mauro Junior, Pablo Rosario, Ryan Thomas, Michal Sadilek, Richie Ledezma,
Aanvallers: Bruma, Donyell Malen, Ritsu Doan, Sam Lammers, Cody Gakpo, Maxi Romero, Noni Madueke, Joel Piroe

Het ‘vollgassfussball’ van Roger Schmidt

Schmidt is in Nederland vooral bekend om zijn periode bij Red Bull Salzburg, en dan met name het tweeluik in de Europa League tegen Ajax. De Amsterdammers bleken niet bestand tegen het ‘vollgassfussball’ van de Oostenrijkers. “Hij zette Ajax toen vanaf het begin onder druk, dat waren ze niet gewend”, zo vat Willem van Hanegem het samen op Fox Sport. “Ajax wist het toen niet meer, ze kwamen in de problemen. Dat was wel het voetbal wat we hier in Nederland graag zien.”

Arjen Robben aanvoerder FC Groningen

Arjen Robben laat vooralsnog de trainingen en oefenduels op het programma van FC Groningen aan zich voorbij gaan. Maar kennelijk gaat het achter de schermen toch erg voorspoedig met de geplande comeback van de flankspeler die zijn pensioen ongedaan maakte. Trainer Danny Buijs heeft hem tot aanvoerder gebombardeerd. “Hij is het ultieme voorbeeld voor iedereen”, zo verklaart hij.

In het oefenduel tegen Heracles van afgelopen weekend kwam Robben dus niet in actie. De noorderlingen wonnen met 1-0, de goal kwam van Kian Slor.

Back To Top