Skip to content

Deze editie van Eredivisie nieuws is helemaal gewijd aan de club die werd uitgeroepen tot nummer een van het afgebroken coronaseizoen 2019-2020: Ajax. Want zoals altijd, zelfs als al maandenlang geen competitieve match is gespeeld, spelen er weer talloze zaken in en rond de Johan Cruijff Arena.

Ajax aast op Deen Jeppe Kjaer | Geen publiek bij Ajax - RKC

Wedstrijd Ajax – RKC Waalwijk zonder publiek

Zaterdag speelt Ajax een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk en de gemeente Amsterdam heeft op dit moment geen vergunning geleverd voor de komst van publiek. Ajax dacht dat er zo’n 9.000 fans toegelaten konden worden, maar dat voornemen staat nu dus op losse schroeven. De club meent dat zijn aanvraag prima in orde was: “Daarin was ook een uitgebreid plan conform het KNVB-protocol en de RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus opgenomen”, laat de directie weten.

F-side niet blij met Femke Halsema

De F-side, oftewel de harde kern van Ajax, is niet zo blij met de trage besluitvorming op het stadhuis. “Diezelfde gemeente die tijdens het hoogtepunt van Corona 14.000 demonstranten op een kluitje toeliet op de Dam”, zo laat de F-side fijntjes weten. En daarna wordt het berichtje dat ze de wereld in stuurden steeds minder netjes: “Femke, houd de eer aan jezelf en treed lekker af. Je bent nog k**er dan corona.”

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Deen Jeppe Kjaer naar Ajax?

Goed, vooralsnog dus geen fans die naar de JC Arena drommen, maar kan Ajax wel nieuwe voetballers tegemoet zien? Volgens de Deense krant BT trekt de club hard aan het zestienjarige spelertje Jeppe Kjaer van AC Horsens. Hij speelde elfmaal voor die club en is de jongste doelpuntmaker op het hoogste Deense niveau. Hij moet naar verluidt rond de 2 miljoen euro kosten.

Jurgen Ekkelenkamp

Kjaer speelt het liefst op de rechterflank en ging vorig jaar al eens op stage bij Juventus. De Italiaanse grootmacht wilde hem kopen, maar AC Horsens was toen niet bereid hem te laten gaan. Zoiets maakte FC Twente mee toen het bij Ajax aanklopte voor Jurgen Ekkelenkamp. De Tukkers hadden wel interesse in het huren van de twintigjarige middenvelder, maar Ajax verwacht hem het komend seizoen nodig te hebben. Twente heeft wel al Kik Pierie en Danilo als huurlingen opgepikt uit Amsterdam.

Wellicht komt Ekkelenkamp toch weer in beeld bij Twente als Donny van de Beek bij Ajax blijft. Hij staat in de belangstelling van de Spaanse kampioen Real Madrid.

Back To Top