Skip to content

Yes! Dit weekend vinden er vier oefenwedstrijden plaats in het kader van de FOX Sports Eredivisie Comeback. Heel de maand augustus clashen ploegen uit zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie met elkaar. Op 25 dagen zijn er matches gepland – soms eentje, soms, zoals zaterdag 1 augustus, zelfs drie.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FOX Sports Eredivisie Comeback start

Vrijdag gaat het hele friendly festival van start met MVV tegen ADO Den Haag, vanaf 20:00 uur. FOX zal, als naamgever van het hele circus, alle duels live op tv en internet uitzenden. Voor het eerst sinds medio maart kun je dus weer je favoriete eredivisiespelers aan het werk zien. Ook is er een primeurtje: de nieuwe Eredivisie-bal, ontworpen door hiphoplabels Top Notch & Noah’s Ark, zal voor het eerst gaan rollen.

FC Utrecht – AZ Alkmaar zaterdag

Van de vier wedstrijden die dit weekend op het programma staat lijkt FC Utrecht tegen AZ op voorhand de aantrekkelijkste. Het gaat immers over de nummers twee en zes van het vorige eredivisieseizoen (zie hier de stand Eredivisie seizoen 2019 2020), dat na 25 van de geplande 34 speelronden werd afgebroken. AZ had toen zelfs evenveel punten als koploper Ajax, maar net een wat slechter doelsaldo. Utrecht had zijn laatste drie thuiswedstrijden gewonnen en zette ADO plus Sparta met ruime cijfers opzij.

Transfers Eredivisie

Qua transfers is er bij beide clubs niet zoveel gebeurd. FC Utrecht nam afscheid van de van Ajax gehuurde Vaclav Cerny, hevelde enkele jongelui over van Jong Utrecht naar de hoofdmacht en trok Django Warmerdam aan van FC Groningen. AZ liet verdediger Stijn Wuytens naar Lommel gaan, goochelde wat met uitgaande en inkomende keepers en heeft inmiddels het huurcontract van rechtsback Yukinari Sugawara omgezet in een aankoop.
Voetbal: Eredivisie oefenwedstrijden starten dit weekend

Interesse voor Owen Wijndal

Of het AZ lukt om de waardevolste spelers te behouden valt te bezien, want Myron Boadu, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners en Oussama Idrissi hebben zich nadrukkelijk in de etalage gezet. Idrissi heeft bovendien al zelf een vertrekwens uitgesproken en ook aan linksback Owen Wijndal wordt flink getrokken. Zeker als Ajax zijn linksback Nicolás Tagliafico kwijtraakt, zullen de Amsterdammers proberen om Wijndal naar de hoofdstad te halen. Al acht AZ-clubwatcher Simon Zwartkruis zo’n overgang onbespreekbaar voor AZ.

Programma oefenwedstrijden dit weekend

Zaterdag 1 augustus
15.00 uur: NAC – Heerenveen
17.30 uur: FC Utrecht – AZ
20.00 uur: FC Groningen – Heracles Almelo

Zondag 2 augustus
14.30 uur: Go Ahead Eagles – Telstar

Back To Top