Skip to content

KNVB Beker | Het is tijd voor de tweede ronde van de Nederlandse beker. Ook de grote jongens die Europees voetbal speelden komen later in de week aan bod. Vandaag, dinsdag, worden er zeven wedstrijden gespeeld, met onder meer de eredivisieclubs FC Twente, sc Heerenveen, Vitesse, Fortuna Sittard en PEC Zwolle. Die laatste twee treffen elkaar.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Bekervoetbal vandaag: FC Twente – Go Ahead Eagles

De bekercompetitie is niet voor elke club een gewilde prooi. Hoe je het ook wendt of keert, de competitie is altijd het belangrijkste ijkpunt voor een ploeg. Toppers dromen van kampioen worden, staartclubs moeten het vege lijf redden; zo bekeken is de KNVB Beker vooral ideaal voor middenmoters die in de competitie niet zoveel meer omhoog of omlaag kunnen. Clubs als…FC Twente?

Alle hens aan dek voor positie Eredivisie

Alhoewel, zo zeker is het niet dat de Tukkers afstevenen op een plekkie in het grauwe midden. Na een sterke seizoensstart druppelen er nog maar weinig puntjes binnen. Vier punten uit de vorige zes speelronden om precies te zijn: het laagste aantal van de hele Eredivisie. En dus moeten we de vraag opwerpen of FC Twente nu wel belang hecht aan dit bekertreffen, want alle hens moeten aan dek om niet nog verder af te glijden in de Eredivisie.

Eagles tuffen lekker mee in eerste divisie

FC Twente won vier van de vorige zes duels met de Eagles en verloor er twee (totale doelsaldo 8-5). De club uit Deventer tuft lekker mee in de Keuken Kampioen divisie, staat daar zesde en haalde uit de vorige zes speelronden 12 punten.

Fortuna Sittard – PEC Zwolle KNVB Beker dinsdag

De nummers veertien en vijftien van de Eredivisie komen elkaar al in deze prille fase van het bekertoernooi tegen. Van de clubs die in dit kalenderjaar 34 speelronden in de Eredivisie afrondden behaalde Fortuna Sittard de minste punten: 32 (PEC 40). Fortuna-trainer Sjors Ultee kondigt aan een paar wissels door te voeren, maar niet al te veel, aangezien de winterstop er toch aankomt en er dan gerust kan worden.

PEC Zwolle won afgelopen weekend ook al in Limburg, toen werd VVV verslagen. Trainer John Stegeman had toch wat kritische noten te kraken: “We moeten veel rustiger worden voor het doel. We schieten nog te wild. Binnenkantje voet kan al genoeg zijn.” Fortuna heeft sinds september thuis niet verloren.

Voorspellingen beker vandaag

Wedden op voetbal | FC Twente noteert bij bookmakers 1.97 voor de winst, gelijkspel 3.50 en winst Go Ahead Eagles 3.25. Puur vanwege de aantrekkelijke odds voorspellen we dat Go Ahead doorgaat (dus eventueel na verlenging) @3.00. Fortuna noteert 2.38, gelijkspel 3.65 en PEC Zwolle 2.48.

Programma KNVB Beker 17 december 2020

18.30 FC Twente – Go Ahead Eagles
19.45 Excelsior – FC Eindhoven
19.45 IJsselmeervogels – SteDoCo
19.45 sc Heerenveen – Roda JC Kerkrade
19.45 Vitesse – ODIN’59
19.45 VV Katwijk – TOP Oss
20.45 Fortuna Sittard – PEC Zwolle

Back To Top