Skip to content

Er is weer een hoop gebeurd afgelopen weekend in de Eredivisie. FC Twente lijkt definitief afgehaakt voor de titel en is het onderin alleen maar spannender geworden.

Feyenoord, Ajax, AZ en PSV wonnen allemaal hun wedstrijd. Daardoor is er bovenin dus niks veranderd qua afstanden op de Eredivisie ranglijst. Feyenoord is nog steeds koploper met drie punten voorsprong op Ajax, vijf op AZ en maar liefst zes op PSV. Kijkend naar het spel van afgelopen weekend is Feyenoord ook zeker de favoriet voor de titel.

Nabeschouwing Eredivisie ronde 23

Ajax had het erg moeilijk uit bij Vitesse en kwam erg goed weg met een 1-2 overwinning. Kijkend naar de statistieken was een overwinning van Vitesse eigenlijk niet gek geweest.

Wisselvallig PSV en AZ

PSV speelde een redelijke wedstrijd tegen FC Twente, maar hun wisselvalligheid lijkt ze op te breken. AZ heeft eigenlijk hetzelfde probleem als PSV. De ene week spelen ze goed, de andere week is het weer dramatisch. Afgelopen weekend wonnen ze met 2-1 van Cambuur, maar 2-2 was niet gek geweest. Bij Cambuur werd er nog een goal afgekeurd op minimaal buitenspel.

Strijd om play offs Europees voetbal

Zoals het nu lijkt strijden Ajax en Feyenoord om de titel en PSV en AZ om de derde plek. De derde plek is uiterst waardevol, omdat die recht geeft tot rechtstreeks Europees voetbal. Er vanuitgaande dat een club uit de top vier de KNVB beker wint, gaan de nummers vijf tot en met acht de play-off voor Europees voetbal spelen.

Duimen voor NEC en RKC

Op plek zeven staat FC Utrecht, zij hebben een voorsprong van vijf punten op RKC Waalwijk. Utrecht lijkt dus wel zeker van de play-off en hetzelfde geldt voor Sparta en Twente. Het is voor clubs als RKC en NEC dus te hopen dat plek acht ook nog recht geeft om mee te doen. RKC heeft 32 punten, NEC 30 en sc Heerenveen ook 30. Daar kan het dus nog spannend worden.

Eredivisie onderin razendspannend

Onderin is het mega spannend. Dit weekend wist FC Groningen zowaar weer te winnen, waardoor ze op één punt van FC Emmen komen, dat gelijk speelde. Cambuur verloor weer en staat daardoor al vijf punten achter op Emmen en zeven op Excelsior, dat vijftiende staat.

Plek vijftien is de laagste plaats die veilig is. Zoals het er nu voor staat gaat FC Emmen de nacompetitie in en gaat ook FC Groningen eruit. Maar Groningen won niet alleen, ze speelden zelfs een goede en overtuigende wedstrijd.

Lastige wedstrijden op programma FC Groningen

Excelsior zal zich nog lang niet veilig voelen op die vijftiende plek. Groningen en Emmen doen er natuurlijk alles aan om er nog overheen te gaan. Voor FC Groningen komen er nu wel lastige wedstrijden aan, eerst uit tegen Feyenoord en daarna naar AZ.

Nog niets beslist in de competitie

Voor Emmen zijn het de weken van de waarheid die nu komen. Eerst spelen ze tegen uit tegen Volendam, dat ook op twintig punten staat, daarna spelen ze thuis tegen Excelsior. Weten ze een van deze wedstrijden te winnen, dan gaan ze waarschijnlijk over de club heen waarvan ze winnen.

Er is dus absoluut nog niks beslist in onze competitie, zowel bovenin als onderin. Het enige wat zeker lijkt is dat FC Utrecht (zoals elk jaar), Sparta en FC Twente naar de Europese play-offs gaan.

Back To Top