Skip to content

PSV – sc Heerenveen, zondag 2 mei 2021 16:45 uur. De Brabanders staan tweede en kunnen alleen nog Eredivisie kampioen worden door viermaal met grote cijfers te winnen en af te wachten of Ajax dan viermaal met grote cijfers verliest. Kortom, de titel is vergeven. Maar nummer drie AZ heeft een achterstandje van slechts drie punten. Heerenveen staat tiende met 37 punten.

PSV – sc Heerenveen Eredivisie 2 mei

Bij PSV vandaag zal Denzel Dumfries niet meedoen, de rechtsback zit een schorsing uit. Érick Gutiérrez, Ryan Thomas, Mauro Junior, Richard Ledezma en Maximiliano Romero zijn allemaal absent, al is van hen alleen Thomas regelmatig op het veld verschenen dit seizoen. Bij de Friese tegenstander zijn Siem de Jong en Pawel Bochniewicz niet fit en zijn er twijfels over Ulysses Llanez en Joey Veerman.

Niet overtuigend tegen Friezen

Verrassend genoeg heeft PSV, als we de laatste zes ontmoetingen bekijken, geen overtuigende staat van dienst tegen Heerenveen. De Eindhovenaren wonnen tweemaal en speelden driemaal gelijk, met als totale doelsaldo 11-9. De vorige zes thuisduels tegen de Friezen leverden vier zeges op en tweemaal gelijk (saldo 16-8). In vijf van die zes clashes scoorden beide ploegen.

Joey Veerman 10 miljoen waard?

Middenvelder Veerman, die dus vermoedelijk niet in actie komt, zorgt ook buiten deze match om voor een strijd tussen de clubs. PSV wil Veerman aantrekken, Heerenveen vraagt naar verluidt 10 miljoen euro voor hem en dat vindt PSV weer te veel. Wat de uiteindelijke verkoopprijs ook wordt, en of nou PSV, Atalanta of Rangers hem aantrekken: het gaat de Friese club een hoop opleveren, gezien ze Veerman twee jaar terug voor vijf ton ophaalden bij Volendam.

De goals van Veerman en Veerman

En Veerman is ook de onbetwiste blikvanger van het team, hij zorgde bijvoorbeeld voor zeven goals en negen assists en is daarmee alleen qua productie minder waardevol dan naamgenoot Henk Veerman (14 treffers, 5 assists). Met 53 sleutelpasses staat hij in het eredivisielijstje op plek acht. Beide Veermannetjes ontbraken afgelopen week tegen Zwolle en voorafgaand aan die partij had het duo een aandeel in 29 van de 39 Friese goals. Prompt verloor Heerenveen met 0-2.

Voorspelling PSV – sc Heerenveen

PSV staat op 1.27, gelijk op 6.10 en Heerenveen op 10.00. PSV heeft de vorige elf thuisduels tegen Heerenveen niet verloren en het gemis van Veermaan is groot. We tippen dat niet beide teams scoren @2.28 of anders 0 goals voor Heerenveen op 2.48.

Back To Top