Skip to content

Na de zege van Ajax op FC Emmen (4-0) is het nu ook echt officieel: de Amsterdamse club heeft zijn 35e landstitel behaald. Met nog drie speelronden te gaan is Ajax niet meer te achterhalen door nummer twee PSV, dat bovendien punten liet liggen tegen sc Heerenveen (2-2). Voor Feyenoord was het een zwart weekend. De Rotterdammers gingen onderuit tegen nummer laatst ADO Den Haag (3-2).

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax kampioen 2020 – 2021

FC Emmen was de laatste weken bijna niet te stoppen. De ploeg stond in de winterstop troosteloos onderaan, maar knokte zich naar boven en leek op weg naar handhaving in de Eredivisie. Ajax bracht de Emmenaren terug in de realiteit. De gasten kregen in Amsterdam het niet voor elkaar om Ajax-goalie Maarten Stekelenburg ook maar één keer te belagen.

Feest in Amsterdam

Na afloop verschenen de selectie en staf op het parkeerdek van de Johan Cruijff Arena om een feestje te vieren. Daar kwamen dik tienduizend fans op af. “Twee jaar geleden wonnen we die dubbel met een schitterend elftal, waarvan de spelers voor eeuwig aan elkaar verbonden blijven”, zei trainer Erik ten Hag. “Maar dit kampioenschap is door alle tegenslagen misschien nog wel knapper.”

Dick Advocaat baalt bij Feyenoord

Vreugde dus in de hoofdstad en grauwheid in Rotterdam. Trainer Dick Advocaat had weinig goeds over voor zijn mannen na de domper tegen ADO. “Ik zie een elftal Feyenoord vandaag dat totaal geen geloof, geen beleving, geen voetbal en geen strijd heeft”, zo begon hij. “Als je ziet wat voor topsalarissen die jongens verdienen, schaam ik me diep. Als zij mij morgen aangeven dat ik het elftal niet meer beter kan krijgen, kies ik daarvoor.”

Haakt trainer voortijdig af?

Er is een kans dat de kleine generaal voortijdig afhaakt. Feyenoord zal na de 34 speelronden van de competitie ook nog in de play-offs moeten acteren, dus een trainerswissel en alle onrust kan de ploeg nu echt niet gebruiken.

Uitslagen Eredivisie speelronde 31

Ajax is na speelronde 31 kampioen van Nederland. Feyenoord staat in de stand Eredivisie 2021 momenteel vijfde en ADO heeft nog een piepkleine kans om niet te degraderen.

Heracles Almelo 4 – 0 VVV-Venlo
Fortuna Sittard 3 – 0 FC Twente
RKC Waalwijk 1 – 3 AZ
Vitesse 2 – 1 PEC Zwolle
FC Utrecht 3 – 2 Willem II

ADO Den Haag 3 – 2 Feyenoord
Ajax 4 – 0 FC Emmen
FC Groningen 1 – 2 Sparta Rotterdam
PSV 2 – 2 sc Heerenveen

Back To Top