Skip to content

PSV – FC Twente | De Eindhovenaren staan na tien speelronden op plek twee en hebben 21 punten. De Tukkers staan zevende met vijftien punten. De marge van PSV richting Ajax is vier punten. Dat kun je nog op schootsafstand noemen, maar als Ajax dit weekend uitloopt, zou dat achteraf wel eens de definitieve breuk kunnen blijken.

Er zullen 1.600 Twente-supporters in het uitvak zitten in Eindhoven. En dat is een bijzonder groot aantal. De club zegt dat dit weleens het clubrecord kan zijn qua meereizende fans.

PSV – FC Twente

PSV won drie van de laatste zes confrontaties met FC Twente en driemaal werd het gelijk. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 12-6. Thuis won PSV vier van de vorige zes mutuele duels en was het saldo 15-7. In de laatste twee van die clashes viel er een rode kaart, eerst bij PSV en in de laatste match bij Twente.

Indruk Noni Madueke vervaagt

Bij PSV ontbreken Richard Ledezma, Noni Madueke en Ritsu Doan, terwijl het er ook op lijkt dat Cody Gakpo geen speeltijd kan krijgen. En zo vervaagt geleidelijk de indruk die Madueke in de openingsweken van het seizoen maakte, toen de jonge Brit tweemaal scoorde tegen Ajax in de Super Cup. Sinds 21 augustus, tegen Cambuur, heeft de 19-jarige aanvaller niet meer gescoord.

Bij Twente zullen Manfred Ugalde, Wout Brama, Luca Everink en Vaclav Cerny hoogstens een bijdrage kunnen leveren door te schreeuwen vanuit de dug-out of tribune. Ze zijn geblesseerd. Kik Pierie en Jody Lukoki lijken op de weg terug, maar wellicht is invallen waarschijnlijker dan een basisplek.

Basisplek Joël Drommel op de tocht

Voor PSV-keeper Joël Drommel wordt het een weerzien met de club waar hij doorbrak. Hij kreeg in twintig duels voor de Brabanders 26 goals tegen en dat is wat te veel van het goede, erkent hij zelf ook. “Ik zit nu iets meer in een dipje en dat had ik bij Twente ook wel eens, maar bij PSV wordt dat dan iets groter gemaakt en uitgelicht”, zegt hij zelfbewust.

VI-journalist Marco Timmers vreest zelfs dat PSV-trainer Roger Schmidt op het punt staat om Drommel uit de basis te houden. “Van alle keepers in de Eredivisie heeft Drommel met 45,2 het laagste slagingspercentage van zijn reddingen”, legt Timmers uit. “Op basis van de expected goals tegen had Drommel bijna tien doelpunten tegen mogen hebben. Het zijn er liefst zeven meer.”

Back To Top