Skip to content

Donderdag komt de lawine aan matches in de eerste ronde van het bekertoernooi ten einde. Slechts twee duels staan er vandaag op het KNVB Beker programma. Om 18:45 uur speelt Ajax Amateurs, ook wel Ajax Zaterdag genoemd, thuis tegen SC Cambuur. Om 21:00 uur begint RKC tegen Willem II.

Ajax Amateurs in KNVB Beker vandaag

Bij het woord Ajax denk je misschien aan de huidige koploper van de Eredivisie, en Ajax Amateurs is natuurlijk ook wel verbonden aan de club Ajax, maar het is niet zo dat er allemaal bekende namen rondlopen bij Ajax Zaterdag. Het is niet bedoeld als veilige haven voor toppers op de weg terug van een blessure, ook worden er geen piepjonge talentjes gestald die eerst even moeten wennen aan Nederland.

9-0 Cambuur en Ajax Zaterdag

Nee, Ajax Amateurs is precies zoals de naam het zegt, gewoon een amateurclub. Maar voor SC Cambuur ligt het bij het zien van het woord Ajax misschien toch wat anders. Ook al is het nu Ajax Amateurs, toch zullen er wat wraakgevoelens zijn, gezien de 9-0 van het echte Ajax eerder dit seizoen in de Johan Cruijff Arena. En dat zijn cijfers die Ajax Zaterdag bekend voorkomen. In het weekend verloor de ploeg namelijk in de Derde Divisie met 9-0 van Sportlust.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Derby RKC Waalwijk – Willem II

Dat deze speelronde van het bekertoernooi eindigt met RKC tegen Willem II zal niet toevallig zo zijn ontstaan. De beleidsmakers van de KNVB dachten vast: we moeten eruit met een knaller. En dat werd dus de Brabantse derby tussen de ploegen uit Waalwijk en Tilburg.

Een maandje geleden kwamen de twee elkaar al tegen in de reguliere competitie. Destijds won Willem II met 1-2.

Resultaten bekertoernooi

Dan blikken we nog even terug op de wedstrijden van dinsdag en woensdag. Dinsdag ware er dus stuntjes van Spakenburg en DVS’33, die Dordrecht en Eindhoven uit het toernooi gooiden. Woensdag waren er geen verrassende resultaten. Wel had Heerenveen het lastig tegen AFC. Een kwartier voor tijd was het nog 1-0 voor de tweedeklasser. En FC Twente maakte pas in extra tijd de verlossende 0-2 tegen sv OSS uit de derde divisie.

Back To Top