Skip to content

FC Utrecht – Willem II zondag 16:45 uur | De Domstedelingen staan na tien speelronden op plek drie, de Tilburgse gasten vinden we terug op plek vijf. Een subtopper in het midden van het land dus! Het onderlinge verschil is twee puntjes.

FC Utrecht – Willem II

Bij FC Utrecht hoeven we niet te verwachten dat Simon Gustafson, Tommy St. Jago en Christopher Mamengi het veld betreden, terwijl aan de kant van de Brabanders er een streep kan door de namen van Freek Heerkens en Wesley Spieringhs. Of doelman Robbin Ruiter het qua fitheid het gaat redden is ongewis.

Beter dan Ajax

Utrecht is acht thuisduels in de Eredivisie op rij ongeslagen, als we het staartje van vorig seizoen meetellen (en waarom ook niet?). De vijf thuiswedstrijden van dit seizoen leverden dertien punten op voor trainer Rene Hake en zijn mannen. Daarmee doet FC Utrecht het qua verliespunten thuis zelfs beter dan Ajax, dat in zes duels vijftien punten pakte (wat dus een verliespunt meer is dan Utreg).

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Onderlinge resultaten

Utrecht won vier van de vorige zes ontmoetingen met Willem II en eenmaal wonnen de Tilburgers. Het totale doelsaldo van die reeks is 13-4, toch wel duidelijke cijfers. Thuis had Utrecht nog meer fortuin tegen Willem II en won het vijf van de vorige zes ontmoetingen, en verloor het eenmaal (saldo 11-4).

Al met al heeft Utrecht liefst 12 van de vorige 13 thuiswedstrijden tegen Willem II gewonnen. En in acht van de laatste tien thuisoptredens van Utrecht (tegen alle tegenstanders) vielen er minstens drie goals. In 8 van de vorige 9 thuisduels tegen Willem II maakte Utrecht zelf minstens twee treffers.

Willem II pijnlijk onderuit in beker

Willem II liep midweeks een klap op in het bekertoernooi. RKC won met 3-0. Nog pijnlijker is dat RKC aantrad met een elftal dat op tien plekken was gewijzigd ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd. Auw. Willem II-verdediger Emil Bergstrom is inmiddels de klap ten boven gekomen en weet wat mis ging: “We wilden veel over de zijkanten spelen, maar RKC bleef heel compact staan en leunde achterover.”

Back To Top