Skip to content
PSV en Feyenoord lopen in op koploper Eredivisie

Het kan dus wel hoor: Ajax heeft punten gedropt, tegen Heracles (0-0) en doordat PSV en Feyenoord wel drie punten opraapten, zit het na elf speelronden in de Eredivisie toch nog dicht bij elkaar aan de top.

Gaat positie Ajax in Eredivisie wankelen?

Ajax heeft 26 punten, PSV 24 en Feyenoord, met een speelronde minder, 22. De Rotterdammers hebben dus slechts een verliespunt minder dan de Amsterdammers. En alhoewel Ajax er super voor staat in de Champions League-groepsfase, is het niet ondenkbaar dat de komende drie duels die dit kalenderjaar nog worden afgewerkt consequenties gaan hebben in de Eredivisie.

0-0 tegen Heracles Almelo

Dat Ajax verzuimde te winnen van Heracles Almelo mag niet eens zo’n grote verrassing heten. Het waren immers de Tukkers uit Almelo die drie van de vier vorige thuisduels tegen de landskampioen hadden gewonnen. En ook ditmaal verstopten ze zich niet. Ja oké, het balbezit was dertig procent aan de kant van Heracles, toch erg laag voor de thuisploeg, maar de Heraclieten kwamen tot vijf zuivere schoten op goal – slechts twee minder dan de gasten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Eerste goals Vinicius voor PSV

PSV speelde een vermakelijke pot tegen FC Twente, dat nog wel de snelle openingstreffer scoorde (Vlap) en ook nog voor rust op 2-2 kwam. Na de pauze was er een snel salvo goals van PSV. Tussen minuut 54 en 63 sloegen Yorbe Vertessen en tweemaal Carlos Vinícius toe. Het waren de eerste goals voor PSV van de Braziliaan, die ook mooie clubs als Monaco, Benfica en Tottenham Hotspur op zijn cv heeft staan.

Feyenoord terechte winnaar derby

Feyenoord wachtte tot de slotminuut voordat Cyriel Dessers de eerste en enige treffer van de clash maakte. Deze Rotterdamse derby op het Kasteel kende wel een terechte winnaar: Feyenoord had behoorlijk meer schoten (zes om vijftien) en speelde de bal soepeler rond dan in een 4-1-2-1-2 spelende Spartanen. Die formatie leverde een erg op het centrum gerichte aanpak op: geen enkel schot kwam vanaf de flanken.

Vrijdag 5 november om 20:00 uur gaat een nieuwe speelronde van start, met Twente tegen Heracles.

Eredivisie uitslagen ronde 11

PSV 5-2 FC Twente
Heracles Almelo 0-0 Ajax
sc Heerenveen 1-2 Vitesse
AZ 3-2 PEC Zwolle
Sparta Rotterdam 0-1 Feyenoord
NEC 3-0 FC Groningen
RKC Waalwijk 0-1 SC Cambuur
FC Utrecht 5-1 Willem II
Go Ahead Eagles 4-3 Fortuna Sittard

Back To Top