Skip to content

Zondag om 20:00 uur speelt Go Ahead Eagles thuis in Deventer tegen Fortuna Sittard. De thuisploeg staat na tien speelronden op plek tien, met dertien punten. De gasten uit Limburg hebben negen speelronden gehad en staan zestiende, met 9 punten.

Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard

Go Ahead heeft in de vorige zes speelronden in de Eredivisie 10 punten gepakt, bijna de hele oogst dus. Maar aan de kant van de Limburgers gaat het niet zo best: zes gespeeld, 5 punten. En de vier uitwedstrijden tot nu toe in de competitie waren niet bijster succesvol: de meegereisde fans moesten het doen met 2 punten.

Op het oog stabiel

Alhoewel het dus momenteel redelijk stabiel oogt bij Go Ahead, moet vermeld worden dat de ploeg al 19 tegengoals kreeg. Alleen Cambuur deed het op dat vlak slechter (25). Vorig seizoen stond het achterin als een huis bij Eagles, maar ja, dat was een treetje lager, in de Eerste Divisie. En kijkend naar de expected goals getallen (waarbij een cijfer wordt geplakt aan kansen voor en tegen: 0 betekent dat de bal er nooit in had kunnen gaan, 1 betekent dat de bal zelfs door een blinde er nog in was getikt) zien we dat er geen sprake is van pech ofzo.

Werk aan de winkel

Go Ahead heeft namelijk een expected goal tegen (XgA in vaktermen) van 19,5. En dus 19 in het echt: dat komt netjes overeen. Die xga-score van Eagles is de zwakste van de hele eredivisie. Werk aan de winkel dus voor trainer Kees van Wonderen. Met het oog op de gewenste defensieve stabiliteit was eerder het seizoen wat gemor van fans te horen: ze vonden dat Van Wonderen te veel wisselde, als een soort Roger Schmidt-light.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Onderlinge resultaten

Fortuna Sittard heeft qua recente ontmoetingen de statistieken aan zijn zijde. De club won vier van de vorige zes ontmoetingen en verloor er twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 6-9. Thuis won Go Ahead echter vier van de laatste zes onderlinge duels en verloor het er twee, met als totale saldo 11-5. Die twee Fortuna-zeges vonden trouwens wel plaats in de vorige twee duels.

Back To Top