Skip to content

We hebben het qua Eredivisie vaak over uitslagen, doelpuntenmakers en trainers, maar zo nu en dan is het ook interessant om een etage hoger te kijken: in de directiekamer. Bij Feyenoord en Ajax is daar namelijk het een en ander aan de hand.

Dennis te Kloese nieuwe directeur Feyenoord

Bij de Rotterdammers stapte Mark Koevermans op als directeur, nadat hij het zat was dat een groepje Feyenoord hooligans hem thuis bleef opzoeken en daar overlast veroorzaakte. De club heeft een nieuwe directeur op het oog: Dennis te Kloese. Momenteel is hij manager bij het Amerikaanse LA Galaxy.

Mark Koevermans per 1 december weg

Feyenoord heeft nog even de tijd om alles te regelen met de 47-jarige Te Kloese, want Koevermans stapt per 1 december 2021 op. Eerder was Te Kloese werkzaam bij Chivas de Guadalajara in Mexico. Daar hield hij zich vooral bezig met talentontwikkeling. Vanuit Mexico kwam hij in Californië terecht, want de Mexicanen wilden daar ook een jeugdopleiding lanceren. En zo kwam Te Kloese weer in beeld bij de Major League Soccer.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Te Kloese begon ooit bij Ajax

Misschien een beetje pikant is dat Ten Kloese zijn carrière begon bij Ajax, waar hij scout was en in de jeugd speelde. Als we wat Amerikaanse media raadplegen blijkt dat Ten Kloese in LA niet heel stevig op zijn post zit. De club wil hem na dit seizoen laten gaan, zo lijkt het, en hij is in beeld bij Houston Dynamo om algemeen directeur te worden. Chivas wil hem ook wel terug en anders zijn er nog Club Tijuana en Puebla.

Marc Overmars niet weg bij Ajax

En dan nu de boardroom van Ajax. Daar zitten Marc Overmars en Edwin van der Sar te genieten van wat Ajax de laatste weken laat zien. De transferbalans van de Amsterdammers is uitstekend sinds Overmars negen jaar geleden aantrad en dat is andere clubs ook opgevallen. Newcastle bijvoorbeeld, dat sinds kort in handen is van bedrijven uit Saoedi-Arabië en de rijkste club ter wereld schijnt te zijn.

De krant The Times meldt dat Overmars wel gesprekken heeft gevoerd, maar inmiddels van het lijstje is geschrapt bij de Premier League-club. Kandidaten voor de positie zijn Jason Wilcox, hoofd jeugdopleiding van Manchester City, Ralf Rangnick, Paul Mitchell en Luis Campos.

Back To Top