Skip to content

Niemand is echt tevreden met de beslissing van de KNVB om de Eredivisie (en Eerste Divisie) per direct af te breken en met name over de wijze waarop die knoop werd doorgehakt. Maar als er dan toch een club is die opgelucht is dat het seizoen 2019/2020 voorbij is, dan toch wel PSV.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Waardeloos jaar voor PSV

Het was een flutjaar voor PSV, een andere conclusie is niet mogelijk. Het kalenderjaar 2019 was sowieso al niet zo best, want de Brabantse club begon dat jaar als schier onaantastbare koploper van de Eredivisie. Uiteindelijk werd Ajax toch nog landskampioen en in het nieuwe seizoen ging het na een sterk begin ook keihard bergafwaarts. In de winterstop werd clubicoon en trainer Mark van Bommel op straat gezet.
PSV directie levert deel salaris in, De Koning langer bij VVV-Venlo

PSV directie levert deel salaris in

PSV had de rest van dit seizoen niets meer om voor te spelen – oké, het had wellicht nog beslag kunnen leggen op de derde plaats. Nu is PSV geëindigd op plek 4, is er een Europa League-ticket in de wacht gesleept en kan de blik totaal op het nieuwe seizoen worden gevestigd. Al heeft ook de landskampioen van 2018 financiële zorgen. Er zijn immers weinig tot geen inkomsten en wel hoge kosten. Daarom heeft de PSV-directie besloten om twintig procent salaris in te leveren.

Kritiek op Toon Gerbrands

Dat kwam directeur Toon Gerbrands weer op kritiek te staan van andere clubs. Zij hadden liever gezien dat PSV had gewacht om met het hele betaald voetbal tot een gezamenlijke actie te komen. Nu lijkt het alsof PSV heel proactief is en de andere clubs geldgraaiers. Gerbrands had geen trek om daar op te wachten: “Ja, de clubs willen samen optrekken, maar de ervaring leert dat samen optrekken in Nederland gelijk staat aan het opstappen op de langzaamste trein die je maar kan vinden”, zegt hij tegen VI.

Hans de Koning blijft trainer VVV-Venlo

Op 27 april, Koningsdag, was er ook een nieuwtje vanuit Venlo: trainer Hans de Koning verlengt zijn contract met een jaar. Hij was eind 2019 de vervanger van Robert Maaskant en onder zijn leiding bleef VVV-Venlo zeven matches op rij ongeslagen. VVV werd dertiende. “Vanwege de huidige bizarre situatie mogen we eigenlijk helemaal niet spreken van een geslaagd sportief seizoen. Maar ik ben wél ontzettend tevreden over hoe we het gezamenlijk hebben opgepakt na de winterstop”, glundert De Koning.

Back To Top