Skip to content

Wat André Onana betreft stapt hij deze zomer op bij Ajax. De doelman is al vijf jaar present in Amsterdam en heeft volgens eigen zeggen met de clubdirectie afgesproken dat hij na afloop van dit seizoen een krabbel onder een contract bij een andere club mag zetten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Onana wil weg bij Ajax: transfer naar Barcelona?

Dit Eredivisie seizoen is, zo weten we sinds afgelopen vrijdag, ondanks dat niet alle 34 speelronden zijn afgewerkt door de coronacrisis toch ten einde gekomen. En dus is het tijd voor de Kameroense keeper om zich heen te kijken. Zijn droomclub is FC Barcelona, waar hij al eerder onder contract stond.

Jasper Cillessen zat vooral op de bank

Al jarenlang is de Duitse doelman Marc-André ter Stegen de onbetwiste nummer 1 bij Barca. Dat kostte bijvoorbeeld Jasper Cillessen een paar jaar van zijn loopbaan. Hij was het zo beu om op de reservebank te zitten dat de Oranje-goalie vertrok naar Valencia.

De overeenkomst van Ter Stegen loopt tot zomer 2022. De Duitser wil een nieuw contract en naar verluidt vraagt hij erg veel geld, zeker gezien de huidige crisis. Dus wie weet opent dat mogelijkheden voor Onana.

FC Twente dumpt Ted van Leeuwen

Mocht het allemaal niet lukken om een stapje hogerop te zetten, dan heeft Onana altijd nog een stekje onder de lat bij Ajax. Dat zit anders bij Ted van Leeuwen, die per direct zonder werk zit. De technisch directeur van FC Twente is gedumpt, vermoedelijk vanwege een onwerkbare relatie met algemeen directeur Paul van der Kraan.

De Tukkers zullen erg snel een nieuwe td moeten vinden, want er lopen van zestien voetballers het contract af. Dus of er moet met hen onderhandeld worden, of er moeten snel vervangers worden gehaald.

Ook contract Twente trainer loopt af

En wat gebeurt er met trainer Gonzalo García? De jonge Spaanse oefenmeester was het oogappeltje van Van Leeuwen. Zijn contract loopt af en is ook al formeel opgezegd door FC Twente. Het lijkt er heel sterk op dat hij dus ook niet meer terugkeert in de Grolsch Veste.

Wie weet duikt Van Leeuwen straks op in Engeland, het land waar Alan Pardew weer naar zal terugkeren. De trainer is niet meer nodig bij ADO Den Haag, dat hem in de winterstop aantrok. Uiteindelijk heeft hij maar acht wedstrijden geleid en boekte één zege, tegen RKC.

Back To Top