Skip to content

Champions League PSV – Basel. Vandaag om 20:00 uur speelt PSV thuis tegen Basel in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Je kijkt de wedstrijd live op tv bij Veronica.

Willen de Brabanders het miljoenenbal bereiken, dan zullen er hierna nog twee rondes doorworsteld moeten worden. Maar eerst dus dit tweeluik tegen de Zwitserse topclub.

Programma PSV 2019 – 2020

Basel geen kampioen meer

Alhoewel, aan de top staat Basel niet meer. De gewezen voetbalkampioen sloot het vorige seizoen af als nummer twee, met liefst 20 punten minder dan Young Boys. Het jaar daarvoor liep het abonnement op de landstitel af, na acht kampioenschappen op rij. Een van de bekendste namen, en meest ervaren krachten, in de Baselse selectie is Geoffroy Serey Dié. Hij speelde 44 keer voor Ivoorkust.

Ricky van Wolfswinkel

Zwitserse internationals zijn er ook, te weten Silvan Widmer en Albian Ajeti. Maar het meest vertrouwde gezicht van Basel is een Nederlander: Ricky van Wolfswinkel. Hij begint aan zijn derde jaar in Basel, een stad in het uiterste noorden van Zwitserland.

Lastig CL parcours voor PSV

Ondertussen weet PSV-trainer Mark van Bommel totaal niet met welke selectie hij volgende maand aan het nieuwe seizoen van de Eredivisie begint. De twijfels hebben vooral betrekking op Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Gastón Pereiro en die eerste twee waren het afgelopen jaar cruciale krachten.

De trainer weet dat de weg naar de groepsfase van de Champions League lang en zwaar is. Dat nu al Basel wordt getroffen onderstreept hoe lastig het parcours is: Basel was in dit decennium al zesmaal present in de groepsfase. Ten opzichte van vorig seizoen mist hij linksback Angelino, centrale verdediger Daniel Schwaab en topscorer Luuk de Jong.

Donyell Malen anders aanspelen

Niet alleen de goals van De Jong vallen nu weg, maar vooral ook de patronen in het spel van PSV. Iedereen op het veld wist hoe de kopsterke De Jong bediend moest worden. Donyell Malen, die de kans krijgt als nummer 9, vergt een andere manier van aanspelen. Vaker over de grond dan door de lucht, bijvoorbeeld, en misschien ook wat meer de diepte in dan in de voet.

De aanvalslinie kan bestaat uit Malen geflankeerd door aanwinst Bruma en Lozano. Verdediger Nick Viergever omschrijft het trio zo: “We gaan het dit seizoen gewoon anders invullen. Nu hebben we veel snelheid en creativiteit voorin. Ze kunnen allemaal een man passeren.”

PSV – Basel Champions League

De voorspellingen: PSV staat bij bookmakers voor de winst op 1.57, gelijkspel noteert 3.80 en winst Basel op 5.50. We verwachten dat het onwennige PSV niet zoveel kansen zal afdwingen en tippen ‘minder dan 2 goals voor PSV’ op 2.12.

Back To Top