Skip to content

Komend weekend treffen Ajax en PSV elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal 2019, de traditionele seizoensopener waarin de landskampioen en de bekerwinnaar elkaar bekampen. Aangezien Ajax het vorige seizoen beide prijzen oppikte mag PSV in de ouverture aantreden. Ajax bereidt zich voor op de clash met onder meer een oefenpartij tegen Panathinaikos vandaag om 19:00 uur in het Olympisch Stadion te Amsterdam.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax – Panathinaikos historie

In 1971 speelden deze twee een duel met een veel verhevener status dan een oefenpartijtje. Toen stonden de Amsterdamse en Griekse gigant tegenover elkaar in de finale van de Europa Cup I, de voorloper van de Champions League. Ajax greep de zege in het Wembley Stadium (Londen) met 2-0. En in 1996 was er zelfs ook een onderling duel in het Olympische Stadion. In de halve finale van de Champions League won Panathinaikos met 0-1 – overigens ging Ajax via de return toch nog naar de finale.

Transfers Ajax zorgen voor onzekerheid

Trainer Erik ten Hag van Ajax weet dat journalisten in deze fase van de voorbereiding steevast als eerste vraag stellen wat de stand van zaken is op de transfermarkt. En hij moet tot zijn spijt mededelen dat hij ook niet weet wie er blijft, komt of gaat. Terwijl Ajax voor 1 september, als de transfermarkt sluit, zich wel al voor de Champions League moet zien te plaatsen.

Niveau vorig seizoen ongekend

Ten Hag wil de fans beloven dat er weer een sterk team zal ontstaan. Maar: “Wat ze niet meteen mogen verwachten, is het voetbal dat we aan het eind van vorig seizoen hebben gespeeld. En het niveau dat we hebben bereikt. Dat was ongekend.”

Basisspelers Ajax tegen Panathinaikos

Met een tegenstander van dit kaliber, en met dat prikkelende verleden tussen Ajax en Panathinaikos, zal Erik ten Hag kiezen voor de elf spelers die hij ook momenteel in gedachten heeft als basis voor de komende maanden. Eerder vandaag is er ook een oefenmatch, in Epe, en ook tegen Griekse opponenten: OFI Kreta. Maar dan wil de trainer de reserves aan het werk zien.

Panathinaikos had geen best seizoen en eindigde als vijfde in de Griekse super league. Twee spelers zijn Griekse internationals, een aantal dat ook wel eens hoger heeft gelegen. Het betreft Dimitrios Kourbelis en Dimitrios Kolovos.

Back To Top