Skip to content

Zaterdag om 21.00 uur speelt PSV tegen AZ. Het is de veertiende speelronde voor beide clubs. Het wordt de laatste keer dit kalenderjaar dat we ze in actie zien vanwege het programma WK voetbal dat voor de deur staat.

PSV – AZ zaterdag 13 november 21.00 uur

Uit de vorige zes speelronden heeft PSV twaalf punten gehaald, kortom gemiddeld twee per duel. Normaliter is dat niet het tempo waarmee je genoeg punten haalt om kampioen te worden, toch zal de stemming opperbest zijn in Eindhoven.

Na de gewonnen topper tegen Ajax afgelopen weekend (1-2), en vlak daarvoor de Europese overwintering in de Europa League, zien de zaken er rooskleurig uit bij Ruud van Nistelrooij en zijn pupillen.

Cody Gakpo uitblinker PSV selectie

Als team zitten er nog wel wat zwaktes in de PSV-selectie, maar zulke scheurtjes kunnen aan het oog worden onttrokken als er een uitblinker is. En die heeft PSV: Cody Gakpo. De 23-jarige vleugelspeler heeft in 1.037 speelminuten 9 goals en 12 assists geleverd.

Dat zijn statistieken die, ook al gaat het ‘maar’ om de Eredivisie, Oranje-bondscoach Louis van Gaal vast overtuigen om Gakpo een belangrijke rol te geven op het WK.

Rendement Xavi Simons

Daarnaast heeft de 19-jarige Xavi Simons snel de harten van de PSV-supporters veroverd. Met zijn spelvreugde, met zijn dartelheid, en natuurlijk met zijn rendement: acht goals en drie assists. Eindelijk, na tijdenlang weinig speeltijd te hebben gekregen bij Paris Saint-Germain, kan Simons de wereld tonen wat hij in zijn mars heeft.

AZ alleen bij winst nog serieuze telkandidaat

In de Eredivisie heeft AZ Alkmaar heeft drie van de vorige vier speelronden verloren en is het op de ranglijst gezakt naar plek vijf. Voordat dit plotse verval intrad rekenden sommigen de Alkmaarders nog tot de serieuze titelkandidaten. Die status kan pas weer eventueel op AZ worden geplakt als dit duel wordt gewonnen, want dan neemt het verschil richting PSV af van vier tot één punt.

Voorspelling PSV – AZ

De recente statistieken zijn opvallend: AZ won vijf van de vorige zes duels met PSV en verloor er een (totaal saldo 5-12). In Eindhoven wonnen beide teams drie van de laatste zes ontmoetingen (9-12).

De odds voor het wedden op Eredivisie PSV – AZ dit weekend: winst PSV: 1.60 x je inleg, gelijkspel @4.30 en winst AZ 5.50. Verwacht je dat PSV wint en Luuk de Jong scoort, pak dan de 2.70.

Back To Top