Skip to content

Nederland speelt vandaag vanaf 20:45 uur uit tegen Polen de zesde en laatste speelronde van de Nations League. Oranje kan nog groepswinnaar worden en daardoor doorstromen naar de play-offs, maar dan moeten er drie punten worden opgehaald en moet tegelijk koploper Italië punten laten liggen tegen Bosnië en Herzegovina.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Polen – Nederland Nations League

Polen ging deze tweede editie ooit van de Nations League van start met een krachteloze 1-0 nederlaag uit tegen het Nederlands Elftal, maar herpakte zich daarna sterk met zeven punten uit de drie speelronden, inclusief een 0-0 gelijkspel thuis tegen de Azzuri. In die wedstrijd tegen Nederland kwamen de Polen erg mat voor de dag, als een wandelend cliche van de typische Oost-Europese ploeg: achterover leunend, bijna geen initiatief nemend, amper steekballen of dribbels vertonend.

Robert Lewandowski

Maar toen Robert Lewandowski, die toen absent was, zich weer bij de selectie aansloot, kwam er meer kleur op de Poolse wangen. De spits van Bayern München wist echter afgelopen weekend tegen Italië weinig indruk te maken. De 32-jarige goalgetter lijkt er ook vanavond tegen Oranje bij te zijn. Eerder was dat vrij onzeker; officieel had Lewa last van een bilspierblessure, maar Poolse media melden dat hij niet langer wenst samen te werken met bondscoach Brzeczek.

Absenties

Polen zal het wel moeten doen zonder Damian Kadzior, Jakub Kaminski en de geschorste Jacek Góralski, terwijl Nederland keeper Jasper Cillessen mist (Tim Krul vervangt hem wederom) en Nathan Aké vorige week in de friendly tegen Spanje zag afhaken. Ryan Babel is niet afgereisd naar Polen vanwege een positieve coronatest.

Opstelling Nederlands elftal tegen Polen

Bondscoach Frank de Boer zal vermoedelijk weer in een 4-3-3 operatie opereren en er is geen reden om de basiself van de match tegen de Bosniërs van zondag overhoop te gooien. Al is het mogelijk dat de frisse Donny van de Beek start in plaats van Davy Klaassen, want de Ajacied heeft de afgelopen tijd stukken meer gespeeld dan de middenvelder van Man United.

Voorspelling Polen – Nederland

Oranje won deze eeuw de drie keer dat het Polen trof, maar pas op: het land is thuis al negen duels op rij ongeslagen (zeven zeges). Bovendien kan ook Polen nog de groep winnen door hier te zegevieren en af te wachten of de Italianen verliezen.

Polen staat bij bookmakers voor de winst op 4.00 genoteerd, gelijkspel @3.80 en winst Nederland @1.90. Mocht Lewandowski ontbreken, dan is onder 2,5 goals op 1.92 aantrekkelijk geprijsd.

Back To Top