Skip to content

Zo vlak na de interlandperiode, met nog een werkweek te gaan richting het eredivisieweekend, is er niet heel veel keihard nieuws over de hoogste voetbalcompetitie van Nederland te rapporteren. Maar zoals altijd zijn er natuurlijk wel onmogelijk te verifiëren transfergeruchten, dus die knallen we er vrolijk in!

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Transfer Donyell Malen van PSV naar AC Milan?

Zo wordt hier en daar gemeld dat PSV-aanvaller Donyell Malen in beeld is bij AC Milan. Want die Italiaanse club draait weliswaar boven verwachting en is onder de vleugels van talisman Zlatan Ibrahimovic helemaal opgeleefd – maar de Zweedse levende legende is wel al 39 jaar en zal vermoedelijk niet tot het einde van het seizoen blessurevrij blijven.

30 miljoen

De krant Corriere dello Sport weet dat Malen, die geen speeltijd kreeg in de interland van Oranje tegen Bosnië van zondag (3-1 zege), op de shortlist van de Milanese gigant is beland. Eerder dit jaar moest Malen zich terug knokken van een zware knieblessure. PSV wil naar verluidt rond de 30 miljoen euro voor de aanvaller.

Wie pikt ex-Fortuna trainer Kevin Hofland op?

En wie pikt Kevin Hofland op? De 41-jarige ex-verdediger was de afgelopen seizoenen assistent-trainer bij Fortuna Sittard, maar in de dagelijkse praktijk was hij eindverantwoordelijke. Hoezo dan?! Hofland beschikte nog niet over het vereiste diploma om als hoofdtrainer te worden aangesteld. Sjors Ultee was daardoor een soort stroman. De KNVB gaf Hofland dispensatie (hij kon vanwege de coronapandemie geen examen afleggen) waardoor hij toch papierloos de hoofdtrainer kon worden.

Gedumpt na 8 potjes

Dus samengevat: Fortuna wrong zichzelf in allemaal bochten om Hofland een kansje te geven, in de veronderstelling dat hij de grote redder zou zijn die de gloriejaren van een jaar of 25 terug kon doen herleven. En nu Hofland eenmaal echt de hoofdtrainer is…dumpen ze hem na acht eredivisiepotjes. “De club heeft uitgesproken dat ze vertrouwen in me hadden, maar ineens werd ik naar het kantoor geroepen dat ik de spelers moest gaan inlichten over mijn vertrek”, zo sipte hij.

Hij weet ook wat hij anders had moeten doen: “Ik denk dat ik soms hardere beslissingen had moeten nemen. Sommige spelers had ik al veel eerder de kleedkamer uit moeten schoppen.”

Back To Top