Skip to content

Gastón Pereiro was een soort halve basiskracht bij PSV in de afgelopen seizoenen. De middenvelder gaf net iets te vaak niet thuis en maakte, tegen de clichés in die we van Zuid-Amerikaanse voetballers hebben, soms een wat lusteloze en afwezige indruk. Daar moet je bij trainer Mark van Bommel niet mee aan komen zetten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Gastón Pereiro staat rugnummer af

Pereiro mag weg, zoveel was wel al duidelijk. En de Uruguayaan beseft dat ook. Dit het laatste jaar van zijn contract en verlenging zit er niet in. Nu verkopen is dus het beste, om er beide in elk geval nog wat miljoenen aan over te houden. Bij het uitdelen van de rugnummers voor het nieuwe seizoen heeft hij niet vastgehouden aan nummer 7. Hij staat het af aan nieuwkomer Bruma.

Malen krijgt rugnummer 9

Spartak Moskou heeft interesse in het overnemen van Pereiro. Na het vertrek van topscorer Luuk de Jong was shirtnummer 9 vacant. De keuze is gevallen op Donyell Malen, die dus hoogstwaarschijnlijk mag rekenen op een basisplek – zolang hij althans goals produceert.

Don’t mess with Ajax

Ajax gaat zijn tanden laten zien richting zijn spelers wat betreft de timing van hun transfers. Directe oorzaak zal vermoedelijk de overgang van Matthijs de Ligt naar Juventus zijn. Die transfer hing al weken in de lucht – en dat hij überhaupt weg zou gaan was sowieso al tijden duidelijk. Toch duurde het tot eind vorige week tot de deal officieel rond was. En dat stuit technisch directeur Marc Overmars tegen de borst, want met zo’n lange periode van onzekerheid, kan hij geen knopen doorhakken wat betreft zelf spelers kopen.

Deadline transfers Ajax

Overmars wil de spelers een deadline opleggen die eerder ligt dan wat de KNVB toestaat. Die deadline ligt op 1 september, daarna mogen Nederlandse clubs niemand meer verkopen of aantrekken. Welke datum hij dan in gedachten heeft en vooral ook hoe hij dat gaat afdwingen laat hij vooralsnog niet weten. Want hij kan natuurlijk niemand dwingen om afstand te doen van zijn door nationale bonden en Europese wetten beschermde rechten.

Marc Netto: succes ook gunstig voor andere clubs

Hij vindt de vrees van sommige voetbalvolgers dat Ajax nu zoveel geld heeft dat het de Nederlandse competitie tijdenlang gaat domineren niet terecht. Het succes van Ajax zal ook gunstig zijn voor andere clubs, zo redeneert hij. “Het druppelt van ons naar beneden. Los van het feit dat we nu vanuit de Europese inkomsten ook meer gaan afdragen aan de kleinere clubs zijn er genoeg voorbeelden van hoe we andere clubs laten meedelen”, zo zegt hij gul, als was het om zijn bijnaam Marc Netto af te schudden.

Back To Top