Skip to content

Vandaag wordt de eerste speelronde van de Europa League gespeeld en daarin zijn drie Nederlandse clubs doorgedrongen tot de groepsfase. PSV opent om 18:55 uur thuis tegen Granada, AZ gaat naar Napels voor het duel tegen Napoli (18:55) en Feyenoord mag naar Kroatië voor de uitwedstrijd tegen Dinamo Zagreb (21:00).

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Europa League PSV – Granada

Granada is niet onaardig begonnen aan La Liga en heeft daar uit vijf speelronden tien punten gehaald. Onderweg was er wel een afstraffing tegen Atletico Madrid (6-1), maar afgelopen weekend werd met 1-0 gewonnen van Sevilla, de huidige Europa League-kampioen. De Luis Suárez die je wellicht in de voorhoede van Granada op ziet duiken is niet die ene uit Uruguay, maar een Colombiaan.

Napoli – AZ Alkmaar: door corona ander elftal

De tegenstander van AZ Alkmaar behoeft wat minder introductie. Napoli eindigde in de afgelopen zeven Serie A-seizoenen zesmaal in de top drie en bulkt van de Europese topspelers, waaronder verdediger Kalidou Koulibaly, middenvelder en Spaans international Fabián Ruiz, spits Lorenzo Insigne, de razend snelle aanvaller Victor Osimhen (overgekomen van Lille) en ex-eredivisiespelers Hirving Lozano en Arek Milik.

AZ kampt met een alarmerend hoog aantal coronabesmettingen in de spelersgroep en staf. Daardoor staat deze Europese match op losse schroeven. Het zou gaan om acht of zelfs twaalf getroffen voetballers en in dat geval kan de club natuurlijk geen representatief elftal op de been brengen.

Dinamo Zagreb – Feyenoord Europa League

Dinamo Zagreb is momenteel, na zeven speelronden, koploper in de Kroatische competitie en werd vorig seizoen afgetekend kampioen. Keeper Dominik Livakovic is ook de huidige sluitpost van het Kroatische elftal, spits Bruno Petkovic debuteerde vorig jaar bij de nummer twee van het vorige WK Voetbal en is inmiddels vaste keus (11 interlands, 6 goals). In de derde voorronde van de Champions League ging het mis tegen Ferencváros (2-1) en zo verzeilde Zagreb in de Europa League.

Voorspellingen

Van dit Nederlandse drietal lijkt PSV het meeste geluk te hebben gehad bij de loting. De andere twee in de groep van PSV zijn Omania Nicosia en PAOK Thessaloniki. AZ krijgt verder nog te maken met Real Sociedad en Rijeka, Feyenoord treft ook nog CSKA Moskou en Wolfsberger AC, een Oostenrijkse club die in 2012 debuteerde op het hoogste niveau aldaar en na twee derde plekken achtereen een stabiele topper lijkt.

De interessantste match is, als hij doorgaat, Napoli tegen AZ. De Italiaanse club staat voor winst op 1.19, gelijkspel noteert 7.50 en winst AZ 13.00. Gezien de personele problemen bij AZ tippen we minstens drie goals voor Napoli @1.72.

Back To Top