Skip to content

Speelronde 9 van de Eredivisie staat voor de deur en begint vrijdagavond met de wedstrijd FC Groningen tegen RKC. De zaterdagmiddag wordt door het gehavende Ajax afgetrapt en het weekend wordt afgesloten met de wedstrijden sc Heerenveen – PSV en Vitesse – Fortuna Sittard. Die laatste twee lichten we nader uit.

Vitesse – Fortuna: kansen voor de Limburgers

Vitesse verkeert in zwaar weer en dat is eigenlijk al het hele seizoen zo. Op deze manier blijft Vitesse op degradatieniveau spelen en dat is een plek waar ze natuurlijk  niet thuishoren. Vitesse vecht normaal gesproken om Europees voetbal.

Nieuwe coach Velázquez boekt resultaat

Fortuna Sittard daarentegen begint langzaam weer op te krabbelen en weet weer punten te pakken. Fortuna had hele hoge verwachtingen aan het begin van dit seizoen doordat ze superspits Burak Yilmaz wisten te halen. Maar het blijkt toch weer dat 1 speler het niet alleen kan en er moest iets gebeuren. Trainer Ultee werd ontslagen en Julio Velázquez werd als nieuwe coach aangesteld. Dat lijkt tot dusverre goed uit te pakken. Vorige week won Fortuna nog knap van Volendam. Kunnen ze ook punten pakken uit tegen Vitesse?

Voorspelling: winst of gelijkspel Fortuna

Als we kijken naar deze wedstrijd, en vooral naar de vorm van beide clubs, dan kunnen we er niet omheen dat Fortuna een stuk beter in zijn vel zit. Moeten we een voorspelling doen dan zien wij de Limburgers misschien zelfs wel winnen. Een Double Chance weddenschap is voor deze wedstrijd interessant. Speelt Fortuna gelijk of wint het van de Arnhemmers dan is de weddenschap gewonnen. Verliest Fortuna dan is de bet helaas verloren.

Wij denken dat Fortuna een zeer goede kans maakt om wat van deze wedstrijd te maken. Vitesse heeft op het moment totaal geen zelfvertrouwen en dat zie je terug op het veld.

Heerenveen – PSV: herpakken na blamage

Heerenveen neemt het zondag op tegen PSV. Misschien is dit de juiste wedstrijd voor Heerenveen om PSV pijn te kunnen doen? De Eindhovenaren verloren namelijk de laatste competitiewedstrijd keihard van Cambuur. Als PSV zich na deze blamage niet weet te herpakken dan is Heerenveen een tegenstander die net zoals Cambuur een flinke overwinning kan pakken.

Pittig duel met mogelijk veel doelpunten

PSV mag niet te vaak zulke slippertjes maken wil het dit seizoen spelen om de titel. Ajax morst weliswaar op het moment ook punten, maar dan heb je ook nog altijd AZ dat tot op heden maar blijft winnen. Teveel achterlopen is niet goed en nu is het zaak dat PSV deze wedstrijd naar zich toe kan trekken om zo een antwoord te geven na de nederlaag die is geleden. PSV heeft een behoorlijk goede selectie, maar Heerenveen heeft dat ook. Dit wordt een pittig duel waar misschien wel veel doelpunten kunnen vallen.

Voorspelling: goals!

In het verleden zijn de wedstrijden Heerenveen en PSV vaak geëindigd in behoorlijke hoge uitslagen. PSV zal in deze wedstrijd wel moeten presteren en Heerenveen scoort dit seizoen vrij gemakkelijk. De Beide Teams Scoren weddenschap is aantrekkelijk. Speel je die weddenschap gecombineerd met ‘Over 2.5 Goals’ dan krijg je een prima quotering bij Unibet.

Wij geloven dat er ook in deze wedstrijd weer veel doelpunten gaan vallen. Ik neig naar een overwinning van PSV, maar de odds zijn zo laag en het risico is naar onze mening te groot om deze bet te spelen. De Beide Teams Scoren + Over 2.5 Goals is wel goed geprijsd kunnen we niet negeren.

Back To Top