Skip to content

Weer speelt het Nederlands Elftal in korte tijd drie wedstrijden. Het drieluik begint vanavond om 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam, daarna worden twee speelronden in de Nations League gespeeld.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Nederland – Spanje: rematch met survivors

Dat deze friendly plaatsvindt dient louter commerciële redenen. De KNVB moet wat geld ophalen, voor de tv-zenders is het makkelijk scoren met Oranje op het veld. Maar verder dient het duel natuurlijk nergens toe, op zo’n onwelkome plek op de agenda, terwijl het aantal reisbewegingen vanwege de coronapandemie juist gereduceerd moet worden.

Ryan Babel, Ramos, Busquets en Navas

Toch moeten we niet alle pret laten bederven, want Nederland versus Spanje, dat is op zich een geweldig affiche. Een rematch van de finale van het WK 2010, maar inmiddels met totaal gerenoveerde selecties. Of nee: aan de kant van Nederland is er een survivor overgebleven die nu in de selectie is opgenomen en toen, op zondag 11 juli 2010, de hele tijd op de bank bleef: Ryan Babel.

Aan Spaanse kant zijn er meer spelers die er op die gedenkwaardige avond in Zuid-Afrika ook bij waren: Sergio Ramos (nu 34), Sergio Busquets (32) en Jesus Navas – al is laatstgenoemde, die toen inviel, wel opgeroepen, maar geblesseerd afgehaakt.

Wiebelig Oranje

Hoe het met Oranje gaat weet je vast wel: nogal wiebelig. Het afscheid van bondscoach Ronald Koeman en de beginperiode van Frank de Boer bracht, wellicht meer in de media dan bij de betrokkenen zelf, nogal wat turbulentie teweeg. In de Nations League staat Nederland er niet zo best voor en er was grote opluchting toen Oranje in zijn laatste wedstrijd, uit tegen Italië, niet weer totaal weggespeeld werd en eindelijk weer eens scoorde (1-1).

Nederlands elftal nog veel te kwetsbaar

Maar ook dat duel toonde, ondanks enkele veelbelovende aanvallen (die de nek werden omgedraaid door getreuzel, een zwakke avond van Memphis en gebrek aan diepte in het offensieve deel van de selectie) aan dat het Nederlands elftal nog veel te kwetsbaar is.

Oranje kan gegroepeerd spelende opponenten (à la Noord-Ierland) niet kapot spelen, kan landen met soepel positiespel (zoals de Italianen tegenwoordig) niet onder druk zetten en komt al tijdenlang pas ergens in de tweede helft op gang. Tel uit je winst. En dan missen we ook nog eens Virgil van Dijk en Matthijs de ligt als centraal blok achterin.

Voorspelling Nederland – Spanje

Spanje won in 2020 drie van zijn vijf matches en verloor van Oekraïne, vorig jaar bleef het in tien wedstrijden ongeslagen (tweemaal gelijk). Wordt het EK volgend jaar gehouden, dan behoort Spanje ‘gewoon’ weer tot de drie grootste favorieten.

Nederland staat bij bookmakers genoteerd op 2.95, gelijkspel op 3.20 en winst Spanje op 2.50. We gaan voor een hoge notering: Spanje op voorsprong in de rust, eindresultaat gelijkspel voor 13.00 x de inleg bij een goede voorspelling.

Back To Top