Skip to content

In de achtste speelronde van de Eredivisie heeft de top vijf geen misstap begaan. Ze mochten allemaal drie punten aan hun totaal toevoegen, terwijl AZ na vijfmaal gelijk op rij nu de tweede zege achtereen boekte. Check hier de Eredivisie stand na speelronde 8. Ajax gaat aan de leiding met evenveel punten als Vitesse (21), maar een veel beter doelsaldo.
Eredivisie uitslagen speelronde 8

Uitslag FC Utrecht – Ajax 0-3

In tegenstelling tot de vorige speelronden ging het ditmaal stukken minder moeizaam bij de grote drie, Ajax, PSV en Feyenoord. FC Utrecht, waarvan onder de fans grote animositeit heerst tegenover Ajax, wist op het veld geen vuist te maken tegen de Amsterdammers. Het duurde tot de 62e minuut voordat de landskampioen afstand nam, maar tegen die tijd had Ajax al dertien doelpogingen ondernomen.

Goals Klaassen, Tadic en Promes

Na die openingstreffer van Davy Klaassen knakte Utrecht volledig en in het resterende half uur mocht Ajax nog zevenmaal aanleggen. De druk werd opgevoerd (zeventig procent balbezit in die laatste dertig minuten voor Ajax), Dusan Tadic (penalty) en Quincy Promes (blessuretijd) zetten het overwicht om in goals.

PSV – Willem II 3-0

PSV maakte tegen de provinciegenoten van Willem II al in het eerste half uur het verschil. Philipp Max en Mario Götze, beide Duitsers, tekenden voor de treffers en toen na een uur Willem II-speler Derrick Kohn rood kreeg, was het een kwestie van tijd voor de derde zou vallen. Donyell Malen tekende daar in de 82e minuut voor.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord – FC Groningen 2-0 dankzij Berghuis

Feyenoord beleefde, dat moet gezegd worden, een beroerde eerste helft tegen FC Groningen. In de rust waren de gasten uit het noorden de bovenliggende partij (drie doelpogingen versus een voor Feyenoord), na rust regende het zuivere schoten op goal voor de Rotterdammers. Vooral in het eerste half uur van de hervatting was het een stormloop richting het Groningse goal. Zoals zo vaak dit seizoen was Steven Berghuis de grote man: hij gaf Lutsharel Geertruida de assist voor de 1-0 en benutte zelf de tweede (penalty, 84e minuut).