Skip to content

Zondag 15 november om 19:00 uur speelt Nederland – Bosnië en Herzegovina in de Nations League. Beide landen staan er in groep 1 niet zo rooskleurig voor. Nederland heeft na vier speelronden vijf punten en staat daarmee derde, de Bosniërs staan onderaan met twee punten.

Voorbeschouwing Nederland - Bosnië en Herzegovina Nations League 15 november 2020

Nederland – Bosnië Nations League

2020 stevent af op een tamelijk zwak jaar in de geschiedenis van Oranje. Er zijn zes wedstrijden gespeeld en daarvan werd er maar eentje gewonnen, thuis tegen Polen (1-0). Het doelsaldo van die zes partijen is 3-4. Kortom, het Nederlands Elftal heeft een goalprobleem. De oefenpartij tegen Spanje, afgelopen woensdag, bood op dat vlak weinig hoop.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Aanvallen

Trouwens, alle vier partijen die onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer zijn gespeeld (driemaal gelijk, eenmaal verlies) bieden weinig hoop. Die vier matches leverden in totaal tien schoten op doel van Nederland op. Offensieve dadendrang is en hoort het voornaamste wapen van Oranje te zijn. Als dat niet uit de verf komt, moet een beroep worden gedaan op kwaliteiten (gegroepeerd verdedigen, taakgericht spelen, fysieke duels etcetera) waarin in Nederland opgeleide spelers in de regel niet uitblinken.

Memphis Depay, Luuk de Jong en Ryan Babel

De mannen die we tegen de Spanjaarden in de voorste linie vaak zagen opduiken waren Memphis Depay (mist de brille en het beetje geluk van 2019, wil te veel), Luuk de Jong (wordt te vaak over de grond aangespeeld, struikelt dan over de bal) en Ryan Babel (ramde de bal tweemaal in kansrijke positie een metertje of dertig over, moet gewoon niet meer opgeroepen worden).

Wat gaat Frank de Boer ervan bakken?

Dus wat gaat De Boer ervan bakken tegen Bosnië, een duel dat toch echt gewonnen moet worden, om groepswinst in de Nations League mogelijk te houden? En om ein-de-lijk weer eens een interland te winnen? Bosnië kreeg vorige maand met 3-0 op de broek van Polen, dat doodleuk liefst twintig keer schoot (waarvan acht on target) en getuige dertien key passes echt niet zoveel moeite had om de ruimtes te vinden – wat Nederland, nota bene tegen een b-keus, in de uitwedstrijd tegen Bosnië totaal niet lukte.

Nathan Ake viel tegen Spanje al na vijf minuten uit en daardoor zal het hart van de defensie vermoedelijk bestaan uit Stefan de Vrij en Daley Blind. Doelman Tim Krul zal de komende twee duels starten en De Boer lijkt vast te willen houden aan de combinatie van Memphis op de linkerflank en De Jong in de punt van de aanval. De tegenstander moet het doen zonder sterspeler Edin Dzeko, die positief testte op corona.

Nederland – Bosnië voorspelling

Voorspellingen Nederland – Bosnië en Herzegovina | Het Nederlands elftal staat op 1.35 genoteerd, gelijk op 5.15 en winst Bosnië op 9.50. De trend bij Oranje wijst op weinig totale goals, dus de tip is ‘onder 3,5 goals’ op 1.40 of beter nog, ‘minder dan 2,5 goals’ voor Oranje @1.49.

Back To Top