Skip to content

Dortmund – Ajax | Vanavond om 21:00 uur speelt Borussia Dortmund in de Champions League tegen Ajax. Het is de vierde speelronde in groep C. Ajax staat er uitstekend voor met negen punten, de Duitsers staan tweede met zes punten.

Dortmund – Ajax Champions League

Erg vaak zijn negen punten voldoende om door te gaan naar de knock-outfase van het miljoenenbal. Dat lijkt nu ook wel het geval te gaan zijn, want Sporting Portugal heeft drie puntjes en Besiktas nul. Hoe dan ook, het doel is natuurlijk om de komende drie speelronden nog wat meer punten (en geld) te pakken.

Uitmuntende heenwedstrijd

De heenwedstrijd op 19 oktober eindigde in 4-0 voor Ajax, toch een van de recente hoogtepunten in de clubgeschiedenis. Sommigen meenden dat het net zo goed 7-0 of 8-0 had kunnen worden, maar de schotverhoudingen onderstrepen die visie niet echt. Ajax had negen schoten tussen de palen van het Duitse goal gemikt, Dortmund vier op het Amsterdamse goal.

Absenties

Aan de kant van Dortmund, na tien speelronden tweede in de Bundesliga, ontbreken nogal wat namen. Erling Haaland, Nico Schulz, Raphael Guerreiro, Mateu Morey en Dan-Axel Zagadou zijn er niet bij. Bij Ajax is Noussair Mazraoui wellicht weer beschikbaar. Mocht hij niet spelen, dan staat Devyne Rensch klaar.

Na de 4-0 is Dortmund uit op revanche

In zeven van de acht vorige Champions League duels van Borussia Dortmund vielen er minstens drie goals. Ajax heeft in zijn vorige negen wedstrijden, in alle competities, maar 1 tegengoal gekregen. “We moeten morgen extra goed zijn, want Dortmund is belust op revanche en dat maakt die ploeg extra gevaarlijk”, zei Ajax-trainer Erik ten Hag dinsdag. “Dortmund heeft een heel goede ploeg, dus die 4-0-nederlaag zinde ze natuurlijk niet. Ze zullen met een reactie komen en daar moeten wij op voorbereid zijn.”

Zijn ontzag voor de geelzwarten is groot. “Ik vind Dortmund nog steeds de favoriet in de poule, dat verandert niet na één wedstrijd. Wij hebben twee weken geleden aangetoond dat we voor geen enkele ploeg angst hoeven te hebben, maar we moeten nog steeds weten waar we staan.”

Opstelling Dortmund – Ajax

Vermoedelijke opstelling Borussia Dortmund: Kobel; Meunier, Akanji, Hummels, Passlack; Witsel; Brandt, Bellingham; Reus; Hazard, Malen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic.

Back To Top