Skip to content

De transferdeadline is verstreken. De selecties die de Eredivisieclubs nu hebben, zullen ze tot minstens de winterstop niet meer kunnen aanvullen. Ajax en PSV hebben op de valreep nog een behoorlijk aantal moves gemaakt.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Transfers Ajax: Davy Klaassen is terug

Ajax heeft een ex-speler weer onder contract staan: Davy Klaassen. Hij was de afgelopen jaren actief bij Everton en Werder Bremen, maar de 27-jarige middenvelder keert terug naar de club waarmee hij driemaal kampioen van Nederland werd. Zijn buitenlandse avontuur kan al met al niet heel geslaagd worden genoemd. Bij Everton werd hij geen basiskracht, bij Werder raakte hij verzeild in lelijk degradatievoetbal – wat hem natuurlijk wel heeft gehard en gevormd.

Hassane Bandé

Ook komt een andere speler terug naar Amsterdam, alhoewel hij niet echt helemaal weg was: Hassane Bandé was uitgeleend aan FC Thun, met als doel om daar van januari 2020 tot en met medio 2021 te voetballen. Maar Ajax draait een tikje stroef in de Eredivisie, heeft aanvallende impulsen nodig en hoopt die van de 21-jarige vleugelaanvaller uit Burkina Faso te krijgen. In Thun (Zwitserland) scoorde hij in dertien optredens overigens geen enkele keer.

Noa Lang naar Club Brugge

Anderzijds nemen de Amsterdammers ook afscheid van een aanvaller. Noa Lang gaat op huurbasis naar Club Brugge en de Belgische club zal vanaf juli 2021 dat contract omzetten in een aankoop. Met de deal is zo’n 6 miljoen euro gemoeid. De 21-jarige flankspeler moest het doen met 14 wedstrijden voor Ajax.

Transfers PSV: pijnlijk dat Bruma wordt uitgeleend

En wat is er allemaal gaande bij PSV? Trainer Roger Schmidt krijgt veel vrijheid van de leiding om de spelersgroep naar zijn wensen samen te stellen. Bruma, Timo Baumgartl en Michal Sadílek worden uitgeleend aan respectievelijk Olympiakos, Fulham en Slovan Liberec. Dat de Portugees Bruma de deur uit wordt gedaan, al is het dus maar tijdelijk, is erg pijnlijk. De Brabantse club zat jarenlang achter hem aan, legde 12 miljoen euro voor hem neer en moet duizend speelminuten later concluderen dat ze het al die tijd verkeerd hadden gezien.

Marco van Ginkel komt weer over van Chelsea

Daarnaast wordt Marco van Ginkel voor de vierde keer als huurling naar Eindhoven gehaald. Chelsea kan de 27-jarige middenvelder beter gewoon verkopen aan PSV, want hij speelde nog maar twee competitiewedstrijden voor Chelsea, maar trok als huurling wel dik 60 keer het PSV-shirt aan. Sinds mei 2018 heeft hij geen officiële match meer gespeeld.

Back To Top