Skip to content

Argentinië – Mexico | Nadat Argentinië de openingswedstrijd zo verrassend verloor van Saoedi-Arabië moeten ze op het WK voetbal flink aan de bak. Het wordt zeker geen gemakkelijk weg naar de volgende ronde.

In de tweede wedstrijd spelen ze zaterdag tegen Mexico en daarna volgt Polen nog.

Voorbeschouwing Argentinië – Mexico WK 2022

Argentinië kwam nog vroeg op voorsprong, maar kon deze niet uitbouwen tegen Saoedi-Arabië. Door de hoge druk en de buitenspelval wist Argentinië vaak niet wat het moest doen aan de bal. Tot overmaat van ramp scoorde Saoedi-Arabië ook nog eens twee keer. In de 58e minuut kwam Argentinië al op achterstand. Genoeg tijd om de wedstrijd nog om te buigen zou je zeggen. Messi en co konden echter amper nog kansen creëren.

Een van de beste teams

Kijkend naar de selectie heeft Argentinië een van de beste teams van het toernooi. Op vrijwel elke positie staat een topper, maar tegen Saoedi-Arabië was het plan niet goed genoeg. Bij vlagen zagen we wel hoe goed ze kunnen zijn. Argentinië scoorde maar liefst drie buitenspel goals.

Mexico moet vol aan de bak

Mexico viel ook tegen in de wedstrijd tegen Polen. Ze kwamen amper tot kansen, maar gaven ook weinig weg. De wedstrijd tegen Polen was een behoorlijk saaie pot. Beide teams konden aanvallend weinig beginnen. Mexico mist ook wel wat kwaliteit aan de bal. Alleen Lozano kan een speler makkelijk voorbij en ze hebben eigenlijk geen creatieve middenvelder.

Door de 0-0 tegen Polen moet ook Mexico wel volle bak gaan. Een verliespartij zou vrijwel zekere uitschakeling betekenen.

De snelheid van Lozano

In de wedstrijd tegen Saoedi-Arabië werd Argentinië compleet verrast door de tactiek van de tegenstander. Dit zal tegen Mexico waarschijnlijk anders zijn. De Mexicanen spelen vrijwel altijd hetzelfde en zijn een stuk makkelijker te scouten. Mexico zal in het begin inzakken en via de counter gevaarlijk willen worden, met name door de snelheid van Lozano.

Voorspelling Argentinië – Mexico

Argentinië moet winnen, anders houdt het WK 2022 nu al op. Ze zullen dan ook meteen aanvallend gaan spelen waardoor beide teams in hun sterkte komen te spelen. Het klinkt gek, maar wij denken dat Mexico minder goed zal verdedigen dan Saoedi-Arabië. De counter van Mexico is wel levensgevaarlijk, zeker tegen een ploeg als Argentinië.

Argentinië wint, maar Mexico scoort ook

Wij verwachten een leuke wedstrijd, waarbij beide teams zeker kans maken op een goal, maar Argentinië is de duidelijke favoriet. Ze hebben een stuk meer kwaliteit en als ze dit keer hun kansen wel afmaken én niet buitenspel staan dan gaan ze zeker winnen. De beste weddenschap voor deze wedstrijd is ‘Argentinië wint en beide teams scoren’.

Back To Top