Skip to content

Deze week worden de kwartfinales van de KNVB Beker gespeeld en daarin is SV Spakenburg als enige amateurclub present. De Blauwen nemen het vanavond om 20.00 uur op tegen FC Utrecht.

FC Utrecht – Spakenburg KNVB Beker kwartfinale

De Domstedelingen staan momenteel met 37 punten op een zevende plaats in de Eredivisie en lijken daarmee zeker voor de play-offs Europees voetbal. De laatste vijf wedstrijden van FC Utrecht eindigden in twee keer winst, twee keer gelijkspel en één keer verlies. Met name de wedstrijd tegen AZ (5-5) was een waar spektakelstuk.

Eredivisie topscorer Douvikas

Ook tegen PSV, nummer vier in de Eredivisie, werden de punten gedeeld. Tel je daarbij op dat Utrecht met Douvikas de mogelijke Eredivisie topscorer in huis heeft, dan lijkt het waarschijnlijk dat Spakenburg vanavond in de Beker gaat sneuvelen. Maar ook vandaag geldt weer het aloude cliché: de bal is rond….

De route van SV Spakenburg in het bekertoernooi

De weg van SV Spakenburg richting de kwartfinale van de KNVB Beker is 1 wedstrijd langer dan die van de tegenstander. Spakenburg verscheen in september tijdens de tweede kwalificatieronde van de beker al op het toneel. In die eerste wedstrijd wisten ze DOVO met 1-0 te verslaan. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi waren de Blauwen met 2-1 TEC de baas en in de tweede ronde wisten ze te stunten door FC Groningen uit te schakelen (2-3).

De goals van Floris van der Linden

De wedstrijd tegen Katwijk, tegenstander in de ronde van de laatste 16, werd na penalty’s beslist. Van der Linden, Van Lopik, Volkert en Admiraal waren in de strafschoppenreeks allemaal trefzeker en keeper Alessandro Damen wist een schot van de tegenstander te stoppen.

Overigens scoorde Floris van der Linden ook tweemaal in de wedstrijd tegen FC Groningen, een speler om rekening mee te houden dus!

Schema KNVB Beker kwartfinales

Morgen speelt Eredivisie koploper Feyenoord in de Beker tegen Heerenveen. Donderdag treft PSV ADO Den Haag en sluit Ajax deze ronde van het KNVB Beker programma af tegen De Graafschap.

Back To Top