Skip to content

Het ziet er naar uit dat Hirving Lozano zijn laatste wedstrijd voor PSV heeft gespeeld. De Mexicaanse aanvaller heeft een knieblessure en komt dit seizoen in de competitie niet meer in actie. Ook zijn deelname aan de Gold Cup, een voetbaltoernooi voor Centraal-Amerikaanse en Caribische landen, is in gevaar. Het geeft hem wel alle tijd om hier en daar te praten met een potentiële nieuwe werkgever. Want een langer verblijf in Eindhoven lijkt uitgesloten.

Hirving Lozano weg bij PSV

Lozano heeft nu twee seizoenen voor de Brabanders achter de rug. Dit seizoen maakt hij iets minder indruk dan (vooral de eerste helft van) vorig seizoen. Toch is hij steevast goed voor goals, gevaarlijke momenten en flitsende acties. Weinig Eredivisiespeler kunnen zo snel met de bal aan het voet het veld oversteken als ‘Chucky’.

Transfer levert miljoenen op

De PSV clubleiding verwacht dertig tot veertig miljoen euro voor hem te kunnen bedingen. Een aardig bedrag met een lekkere winstmarge. Voor Lozano, nu 23 jaar, is het een geschikt moment om een stapje hogerop te maken. In 74 officiële PSV wedstrijden maakte hij 30 goals en was hij goed voor 23 assists. Er valt voor hem niet meer zoveel te leren op de Nederlandse velden.

Selectie PSV seizoen 2019 – 2020

Ondertussen is PSV al bezig met het samenstellen van een selectie voor het seizoen 2019-2020. Zo is verdediger Justin de Haas van AZ vastgelegd, al zal de negentienjarige speler zich primair moeten richten op Jong PSV. Ook is de twintigjarige Robin Lauwers gestrikt. Hij stond tot voor kort onder contract bij Willem II.

Succes Ajax brengt schema Oranje in de war

Door de opmars van Ajax in de Champions League moet de KNVB keer op keer het programma van de Eredivisie aanpassen. Maar ook voor het Nederlands elftal heeft de zegetocht gevolgen. De finale van het miljoenenbal is op 1 juni en na de 0-1 uitzege van Ajax tegen Tottenham Hotspur staan de Amsterdammers er goed voor om zich daarvoor te plaatsen. Maar op 6 juni speelt Nederland in de halve finale van de Nations League tegen Engeland.

Een echt zwaar issue is het natuurlijk niet, want welk land zou niet zo’n luxeprobleem willen hebben?

Back To Top