Skip to content

Ajax speelt donderdag in de Europa League tegen Getafe. De Spaanse club, nummer drie in La Liga, won de heenwedstrijd met 2-0. De Amsterdammers zullen dus heel wat meer moeten laten zien dan ze de afgelopen weken deden. Ajax mag zich gelukkig prijzen dat scheidsrechter Sidiropoulos de wedstrijd fluit…
Ajax - Getafe Europa League: volgende ronde bijna onmogelijk

Wie speelt in Ajax – Getafe?

Bij voorbeschouwingen van matches van Ajax gaat het al maandenlang vooral om de vraag: wie speelt en wie is geblesseerd? Joël Veltman en David Neres zul je niet zien spelen en Nicolas Tagliafico is geschorst. Er is een kansje dat Quincy Promes wel net op tijd is klaargestoomd, terwijl er iets lichtere vraagtekens zijn over Noussair Mazraoui. Wel keert Andre Onana terug op goal. De Kameroense goalie was vorige week in Spanje geschorst.

Geluk met Griekse scheidsrechter

Anastasios Sidiropoulos is de arbiter van dienst en dat is op zich hoopvol nieuws voor iedereen die Ajax door wil zien gaan. De Griek is namelijk een notoire kaartentrekker. Hij vloot eerder dit seizoen bijvoorbeeld Antwerp tegen AZ en wapperde toen met dertien gele en twee rode prenten. In zijn vorige twee wedstrijden in de Griekse competities was het zeventien keer raak qua geel en eenmaal qua rood.

Smerig spel Getafe

Waarom dat goed nieuws is? Nou, als je de heenwedstrijd zag, dan weet je dat Getafe wel wat bloedzuigertjes, lastpakjes en irritantjes bevat. De zuivere speeltijd was in die match extreem laag: door de vele blessures en aanstellerijen haalde Getafe het tempo uit het spel. Precies wat ze willen, want Ajax is juist gebaat bij tijd en ruimte. Dan gaan de aanvallen vloeien, dan kunnen de technische spelers hun overwicht uitdrukken.

Ajax – Getafe Europa League: kalm blijven

Dusan Tadic steekt niet in heel briljante vorm, maar wie weet staat de Servische strijder in deze return op. “Hoe we ze moeten bestrijden? Door ons eigen spel te spelen en niet geïrriteerd te raken”, weet hij. Makkelijker gezegd dan gedaan, want dat lukte vorige week dus totaal niet. Ajax kwam tot maar twee schotjes, beide stichtten geen enkel gevaar.

Getafe-trainer Jose Bordalas heeft opgelet bij de recente Europese matches van Ajax: “We gaan naar Amsterdam met een goed resultaat, maar we zijn er nog niet. Ajax scoorde vier keer tegen Real Madrid in Bernabéu, drie keer tegen Valencia in Mestalla en heeft een geweldige ploeg, zegt hij.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Wedden op voetbal |Ajax staat bij bookmakers voor de winst genoteerd op 1.85, gelijkspel noteert 3.60 en winst Getafe 4.50. Geloof je in wonderen? Neem dan de 5.15 op kwalificatie van Ajax voor de volgende ronde.

Back To Top