Skip to content

Vandaag om 20:00 uur speelt Excelsior- Vitesse in de kwartfinale van de KNVB Beker. Afgelopen zondag werden de eredivisieduels vanwege de sneeuwval afgelast. Excelsior belooft zijn grasmat sneeuwvrij te maken voor dit treffen. Daartoe worden in het Van Donge & De Roo Stadion sneeuwschuivers ingezet om de kunstsprieten te bevrijden van hun witte deken.

PROGRAMMA KNVB BEKER 2020 – 2021

Excelsior – Vitesse KNVB Beker kwartfinale

Over kunstgras wordt al jarenlang veel gemopperd en de trend is dat de clubs die voor plastic hadden gekozen, weer terugkeren naar natuurgras. Maar ditmaal pakt de keus voor nep goed uit, want kunstgras is makkelijker van sneeuw te ontdoen dan natuurgras. Om die reden is het bekerduel op woensdagavond tussen NEC en VVV afgelast – in Nijmegen ligt een echte grasmat. De vrees is dat de schuivers weinig over laten van de bodem.

Lichtpuntjes Excelsior

Trainer en spelers van de Rotterdamse ploeg weten wat voor soort teksten van hen wordt verwacht. Dus horen we kreten als ‘we kunnen van iedereen winnen’ en pept keeper Alessandro Damen zich op door te verwijzen naar het grauwe seizoen in de eerste divisie, waarin Excelsior tiende staat. “Als je kwartfinale beker mag spelen met Excelsior en je staat op een tiende plek, dan moet je naar lichtpuntjes zoeken”.

Vitesse zet beste kunstgras spelers in

Vitesse-trainer Thomas Letsch hoopt dat sterspeler Oussama Tannane weer inzetbaar is. Hij moest vanwege een achillespeesblessure afgelopen weekend tegen sc Heerenveen op de bank blijven. Hij verklapt dat er sowieso enkele wijzigingen komen: “Tegen Heerenveen stonden veel dezelfde type middenvelders op het veld. Dat zal nu anders zijn”. Hoe hij tot zijn keuzes komt? “We kijken wat beter naar spelers die goed uit de voeten kunnen op kunstgras.”

Voorspellingen beker Vitesse – Excelsior

Vitesse heeft drie speelronden op rij niet gewonnen in de Eredivisie en verloor daardoor de aansluiting met koploper Ajax. Wel maakte de Gelderse ploeg in zes van zijn zeven laatste bekerduels minstens twee goals. Excelsior deed dat in vijf van zijn zes recentste bekerpotjes. Tegen elkaar spelen deden deze twee al dik twee jaar niet meer. Excelsior won drie van de zes vorige ontmoetingen, Vitesse twee (totale doelsaldo 9-9).

Vitesse favoriet, weinig goals

Excelsior noteert 3.85, gelijk 4.20 en winst Vitesse 1.81. Onder barre omstandigheden kan het weleens heel lastig worden om de bal de gewenste richting op te sturen en aanvallen op te bouwen. We tippen onder 2,5 goals op 3.05.

Back To Top