Skip to content

In diverse competities is het aantal wissels per wedstrijd opgetrokken van drie naar vijf stuks. Dat hangt samen met de nieuwe speelkalender na de coronacrisis: omdat er weinig pauze tussen de duels zit mogen de trainers vaker wisselen. Zo worden de voetballers een beetje ontzien.

5 wissels in voetbal mogen tot medio 2021

Manchester United trainer Solskjaer was de eerste trainer die in de hele geschiedenis van het voetbal in een competitieve match in een klap vijf wissels toepaste. Zal zoiets weldra ook mogelijk zijn in de Eredivisie? De bond KNVB beraadt zich nog over het overnemen van de regel, die niet verplicht is gesteld door de FIFA. Wel heeft de FIFA besloten dat (inter)nationale bonden de regel ook tot en met de zomer van 2021 (inclusief het EK voetbal) mogen verlengen.

KNVB beraadt zich over 5 wissels die tot medio 2021 mogen

KNVB beraadt zich erover

“Wij kregen de geluiden van de FIFA ook door, maar daarmee is inderdaad niet gezegd dat het Nederlandse betaald voetbal erin mee gaat”, zegt een KNVB-woordvoerder. “Zo ver zijn we nog niet. Dit is niet iets waar je binnen vijf minuten een beslissing over neemt. Het gaat in elk geval alleen om het betaald voetbal en we gaan het er deze week over hebben.”

Ajax transfers: Kudus voor 9 miljoen

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft in elk geval weer een extra optie in handen om te wisselen of in de basis te zetten: Mohammed Kudus. Hij komt over van het Deense FC Nordsjaelland. Maar wie is Kudus dan precies? De Ghanees is 19 jaar, kost naar verluidt 9 miljoen euro, speelt in de aanval, maar kan ook als (aanvallende) middenvelder worden ingezet. Hij heeft een contract voor vijf jaar getekend en lijkt te zijn weggeplukt uit Denemarken met het oog op een mogelijk vertrek van Donny van de Beek.

Ook Antony en Maarten Stekelenburg

De deal is vrij groot nieuws voor het Scandinavische land, want hij staat in de top tien grootste transfers van de Deense competitie. Kudus speelde 57 maal voor de Deense nummer zes en maakte 14 goals. Ajax heeft zich deze zomer ook versterkt met Antony en Maarten Stekelenburg.

Het Afrikaanse talent kwam tweemaal uit voor het Ghanese elftal en werd ook begeerd door Everton en Borussia Mönchengladbach. Tot 2018 werd hij opgeleid in de Right to Dream Academy te Ghana.

Back To Top