Skip to content

In augustus worden er talloze oefenduels tussen Eredivisieploegen (en ook enkele uit de Keuken Kampioen Divisie) georganiseerd. Het goede nieuws is dat de oefenwedstrijden op Fox Sport worden uitgezonden. Het slechte nieuws is dat de clubs geen toestemming krijgen om uit te vogelen of er toch meer publiek toegelaten kan worden dan in het protocol is vastgelegd.

Geen extra toeschouwers bij oefenwedstrijden

De bond KNVB heeft een protocol opgesteld over het treffen van maatregelen om het coronavirus geen kans te geven als weldra in september het seizoen 2020-2021 begint. Dat protocol is goedgekeurd. En daar blijft het ook bij: de bond krijgt geen toestemming om via allerlei experimenten zich op het nieuwe seizoen voor te bereiden. De KNVB wilde bijvoorbeeld tijdens de oefenduels gaan analyseren of het mogelijk is om in september meer fans toe te laten dan oorspronkelijk gepland.

15 – 35% gevulde stadions

Diverse clubs wilden meewerken aan die experimenten, waaronder AZ, PSV en FC Groningen. “We hoopten op wat speelruimte, om sneller resultaten te kunnen boeken, zodat het aantal supporters dat wij veilig kunnen ontvangen, sneller opgeschaald zou kunnen worden”, zegt PSV-directeur Toon Gerbrands. Dus bij het begin van de competitie zal slechts 15 tot 35 procent van elk stadion opgevuld kunnen worden met toeschouwers. En dat zijn thuisfans, want uitsupporters mogen niet afreizen.

Feyenoord

Steven Berghuis weer thuis

Even leek het er op dat we Steven Berghuis niet in actie zouden zien tijdens die oefenpotjes. De aanvaller van Feyenoord werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen vanwege een zware luchtweginfectie. Hij is inmiddels thuis en heeft geen trainingsdagen gemist: de selectie heeft vakantie en een deel bivakkeert in het buitenland.

Wesley Sneijder werkt aan comeback

Vanwege privacyregels wil en kan de club niet zeggen wat er precies loos was, wel lijkt het erop dat het niets te maken heeft met corona. Feyenoord begint op 27 juli met de voorbereidingen op het nieuwe eredivisieseizoen. Op die dag zal ook Wesley Sneijder serieus beginnen met trainen. Hij stapt dan op het veld bij hoofdklasser DHSC, De 36-jarige recordinternational van Oranje lijkt dus echt werk te gaan maken van een comeback, met als einddoel dat hij eindelijk uitkomt voor FC Utrecht, de club waar hij sinds zijn jeugd supporter van is. Hij komt uit het Utrechtse Ondiep.

Back To Top