Skip to content
Uitslag loting KNVB Beker tweede kwalificatieronde

Van maandag tot en met woensdag worden er tien duels in de eerste ronde van de KNVB Beker gespeeld. Amateurploegen zien we nog niet in actie. Alhoewel het bekertoernooi een betaald voetbalcompetitie is, en daarom dus ondanks het coronabeleid plaats mag vinden, is het voor amateurclubs momenteel verboden om aan wedstrijden deel te nemen. De KNVB heeft daarom de wedstrijden waarbij amateurclubs betrokken zijn uitgesteld naar 1 en 2 december.

KNVB Beker voetbal eerste ronde

KNVB Beker voor amateurclubs onzeker door corona

Mocht het ook begin december nog niet toegestaan zijn voor amateursporters om aan wedstrijden deel te nemen, dan gaat er een rode streep door hun deelname. Zij verliezen dan reglementair hun wedstrijd en de tegenstander gaat door. Het is even niet anders, maar het is natuurlijk wel een buts in de aantrekkingskracht van het bekertoernooi. Want dat is wat vriend en vijand toch aanwijst als de charme van zo’n toernooi: de mogelijkheid dat een ploeg die bestaat uit loodgieters, automonteurs en Hema-medewerkers ineens tegenover Ajax komt te staan.

Aantrekkelijkere bekerwedstrijden

Toch zit er misschien ook wel een voordeeltje aan het verdrijven van de amateurs, want de tien duels die de komende dagen op het KNVB Beker programma staan, worden daar wellicht iets aantrekkelijker door. Alhoewel, na die 0-13 van Ajax tegen VVV, mogen we voorzichtig concluderen dat niet alle eredivisieclubs aan professionele standaarden voldoen…

Als je in het onderstaande programma op zoek gaat naar Ajax, AZ, Feyenoord en PSV, dan ga je ze niet vinden, want vanwege de Europese verplichtingen mogen die vier in de tweede ronde instromen.

VVV-Venlo moet nederlaag slikken en doorgaan

Over VVV-Venlo gesproken, als de spelers zich nog durven te vertonen, zien we ze dinsdag om 19:45 in eigen stadion tegen FC Den Bosch. VVV-trainer Hans de Koning wilde er begrijpelijk niet zoveel over zeggen. “Ik ga de groep niet afvallen. We moeten deze nederlaag als kerels slikken. Iemand wenste mij sterkte, maar er is niemand overleden. We moeten ons bij elkaar rapen en doorgaan.”

Bekertoernooi niet heel gewenst momenteel

Onder de huidige omstandigheden lijkt het bekertoernooi geen heel gewenst evenement. De kalender is al zo compact, steeds meer clubs kunnen vanwege een corona-uitbraak niet over de hele selectie beschikken, en dan komen er door deze extra wedstrijden ook weer extra reisbewegingen en bubbel-verplichtingen bij.

NAC-trainer Maurice Steijn vindt het maar niks. Vrijdag verloor zijn ploeg van Almere, toen het zes basisspelers miste, en maandag moet NAC naar Go Ahead voor de beker. “Onder deze omstandigheden om de twee dagen een wedstrijd spelen is vanuit de KNVB gezien onverantwoord”, vindt hij.

Speelschema KNVB Beker 1e ronde

Maandag
18:45 Excelsior – Helmond Sport
21.00 Go Ahead Eagles – NAC Breda

Dinsdag
18.45 FC Twente – De Graafschap
19.45 sc Heerenveen – TOP Oss
19.45 VVV-Venlo – FC Den Bosch
21.00 FC Dordrecht – FC Utrecht

Woensdag
18.45 ADO Den Haag – Sparta Rotterdam
19.45 FC Emmen – FC Eindhoven
19.45 Heracles Almelo – Telstar
19.45 RKC Waalwijk – SC Cambuur
21.00 Roda JC Kerkrade – Fortuna Sittard

Back To Top