Skip to content

Vandaag om 21:00 uur speelt Ajax in de tweede speelronde van de Champions League uit tegen Atalanta. De Italiaanse club heeft na een vlotte zege op Midtjylland al drie punten op zak, de Amsterdammers verloren vorige week thuis met 0-1 van Liverpool.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Atalanta – Ajax Champions League vandaag

Mocht iemand de Italiaanse Serie A nog zien als een catenaccio-competitie waarin weinig goals vallen, dan heeft Atalanta definitief afgerekend met dat beeld. Al diverse seizoenen valt er zeer veel te beleven bij matches van de club uit Bergamo, de initiële brandhaard van coronabesmettingen in het noorden van Italië. Na vijf speelronden in de Serie A is het doelsaldo van Atalanta aldaar 15-12, oftewel gemiddeld dik vijf goals per wedstrijd.

Puik doelsaldo na 0-13 winst op VVV-Venlo

De Nederlandse landskampioen doet op dat vlak ook een duit in het zakje, want door de waanzinnige 0-13 zege op VVV heeft Ajax na zes wedstrijden op het programma eredivisie een saldo van 24-3, oftewel dik vier goals per match. De monsterscore kwam nogal onverwacht, want critici wijzen al tijdenlang op het gebrek aan een echte ‘nummer 9’, een echte goaltjesdief, aan de kant van Ajax. Ja, Klaas-Jan Huntelaar hobbelt nog mee op zijn 37e, maar wie weet heeft de negentienjarige Lassine Traore met zijn vijfklapper tegen VVV-Venlo zijn doorbraak beleefd.

Atalanta - Ajax Champions League met David Neres en Antony

Ajax zonder Kudus en Huntelaar

Atalanta moet het in deze clash doen zonder Oranje-international Marten de Roon (liesblessure), maar zijn landgenoten Hans Hateboer en Sam Lammers zijn wel fit. Bij Ajax zien we aanwinst Mohammed Kudus een tijdje niet terug. Vermoedelijk kiest trainer Erik ten Hag voor een Braziliaans duo op de flanken, David Neres en Antony. Ook is Huntelaar uit de selectie gehouden (niet wedstrijdfit) en kan daardoor de achttienjarige Brian Brobbey afreizen naar Italië.

Voorspelling Atalanta – Ajax

Atalanta heeft twee duels op rij verloren in de Serie A, Ajax lijkt in de eigen competitie na een stroeve start op stoom te komen. In acht van de tien vorige Europese duels van Atalanta vielen er minstens drie treffers, Ajax is negen Europese uitwedstrijden op rij ongeslagen.

Gelijkspel

Atalanta staat voor de winst genoteerd op 1.97, gelijkspel op 4.10 en winst Ajax op 3.50. De bookies hebben geen lekkere odds in petto voor ‘overs’. Over 2,5 goals staat op 1.30, over 3,5 goals op 1.78 en over 4,5 op 2.75. Dan lijkt die 4.10 op gelijkspel nog het aantrekkelijkst.

Back To Top