Skip to content

Vandaag, dinsdag 29 oktober, is er een enorme zwik wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB Beker. Drie eredivisieclubs komen in actie. Vitesse ontvangt De Graafschap, PEC Zwolle gaat op bezoek bij Hoek en FC Emmen reist naar NAC Breda.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax al 19 keer winnaar KNVB Beker

Wie gaat dit seizoen Ajax opvolgen als houder van de KNVB Beker? Uiteraard is Ajax zelf de topkandidaat om de ‘dennenappel’ weer in de prijzenkast te mogen zetten. De Amsterdammers wonnen de beker al negentienmaal. Toch gaat deze prijs niet standaard naar een van de Grote Drie (voor het gemak rekenen we Feyenoord nog steeds mee als deel van dat trio). In dit decennium, dus 2010 tot eerder dit jaar, wonnen die drie clubs vijf keer de beker. Dus ook vijf keer niet.

Vitesse – De Graafschap

Het mooie aan een bekertoernooi is uiteraard dat het elke keer alles of niets is. Verlies betekent eruit. Vitesse zal vandaag dus op zijn hoede moeten zijn tegen De Graafschap, dat tweede staat in de eerste divisie. Vrijdag nog gaven de Superboeren een flinke draai om de oren van Dordrecht: 5-0.

Vitesse staat er prima voor in de Eredivisie: vierde, met evenveel punten als nummer twee AZ (zie meer: stand Eredivisie). Nu PSV ineens schuttert mag de Gelderse club dromen van een ongekend hoge eindrangschikking. Zo’n situatie zorgt bij directie, trainersstaf en spelersgroep toch voor wat twijfel: moeten we wel energie stoppen in een bekertoernooi als we in de competitie kans maken op iets heel moois?

Hoek – PEC Zwolle

PEC Zwolle daalt af naar Hoek, de club uit het gelijknamige Zeeuwse dorpje, dat inderdaad ook in de zuidelijkste hoek van Nederland ligt. Hoek speelt in de Derde Divisie en staat na tien wedstrijden derde. Voor Hoek een leuke happening. Een forse nederlaag zou niemand vreemd vinden en de clubkassa rinkelt extra hard als er een eredivisie-klant op bezoek komt. En wie weet heeft PEC eigenlijk ook niet zoveel trek in bekervoetbal. De Zwollenaren staan er beroerd voor; heel het kalenderjaar 2019 gaat het niet zo best. Uit de degradatiezone komen is belangrijker dan wat bekerrondjes overleven.

NAC Breda – FC Emmen

NAC en FC Emmen speelden vorig seizoen beide nog op het hoogste niveau. De Bredanaren degradeerden, de toenmalige promovendus Emmen handhaafde zich knap, maar lijkt momenteel wel een reële degradatiekandidaat. NAC won de eerste periodetitel en haalde in de drie matches daarna nog maar een puntje, alsof de spelers vinden dat het werk er nu wel op zit en ze pas in de nacompetitie weer hun best hoeven te doen.

Voorspellingen KNVB Beker vandaag

Een zege van Vitesse krijgt van bookmakers een quotering van 1.55 mee (De Graafschap 5.40) en NAC wordt neergezet als favoriet @2.25 (quotering FC Emmen 2.80).

PEC Zwolle staat bij bookmakers tegen Hoek genoteerd op 1.12 en da’s niet echt de moeite waard. Maar hoeveel keer zal PEC scoren? De club staat er niet best voor, moet een flink stukje reizen en heeft belangrijkere doelen dan de KNVB Beker. We verwachten minder dan drie Zwolse goals (2.38).

Programma KNVB Beker dinsdag

18:30 Vitesse – De Graafschap
19.45 Hoek – PEC Zwolle
20.45 NAC Breda – FC Emmen

19. 45 uur IJsselmeervogels – FC Den Bosch
19. 45 uur Kon. HFC – Telstar
19. 45 uur Achilles Veen – Roda JC
19. 45 uur GVVV – Helmond Sport
19. 45 uur OSS’20 – TOP Oss
19. 45 uur Excelsior – N.E.C.
19. 45 uur Almere City FC – Go Ahead Eagles
19. 45 uur Rijnsb.Boys – FC Eindhoven
19. 45 uur FC Dordrecht – MVV
19. 45 uur Flevo Boys – Katwijk
19. 45 uur Goes – SC Cambuur

Back To Top