Skip to content

KNVB Beker programma woensdag 30 oktober | In zeven van de bekerwedstrijden vandaag staat minstens een ploeg uit de Eredivisie. En er is zelfs een treffen tussen twee clubs die op het hoogste niveau acteren: Heracles tegen RKC.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Heracles Almelo – RKC Waalwijk

Jarenlang heeft dit duel niet plaatsgevonden, doordat de ploegen in twee verschillende divisies uitkwamen. Dit jaar gaan ze elkaar juist driemaal treffen, een kleine vijf jaar na de vorige ontmoeting en ruim zes jaar na de laatste onderlinge bekerconfrontatie. Destijds won Heracles na verlenging met 0-1.

De Heraclieten staan keurig zevende in de Eredivisie en hebben driemaal op rij niet verloren (zeven punten). RKC Waalwijk is in de Eredivisie echter het lelijke eendje, heeft na elf duels slechts een punt en krijgt gemiddeld precies drie goals per wedstrijd te verteren. Dus of de Waalwijkers nou echt zin hebben in de beker, terwijl ze het vege lijf moeten zien te redden de komende maanden, valt te bezien.

KNVB Beker Sparta – Volendam

Sparta Rotterdam en Volendam hebben de afgelopen jaren juist wel keer op keer elkaar ontmoet, maar dan in de eerste divisie. Sparta is inmiddels actief in de Eredivisie en staat daarin vijftiende, maar dreigt na twee nederlagen op rij weg te zakken. Volendam is de nummer dertien van de eerste divisie en won slechts een van zijn vier uitwedstrijden van dit seizoen.

Om terug te keren naar die eerdere duels tussen deze twee: Sparta was in vier van de vorige zes edities de sterkste en verloor eenmaal. Het doelsaldo is (bij elkaar opgeteld) 12-6. Op het Kasteel won Sparta de drie vorige keren dat ‘het andere Oranje’ op bezoek kwam.

Voorspellingen bekerwedstrijden vandaag

Heracles noteert 1.42 voor de winst, gelijkspel 4.60 en winst RKC 5.60. We verwachten een niet zo geïnteresseerd RKC en daardoor veel goals. Minstens vier treffers noteert 2.00. Sparta noteert 1.33, gelijkspel 4.90 en een zege van Volendam 6.75. Gelijkspel bij rust en winst van Sparta (oftewel draw/Sparta) heeft de mooie quotering van 4.50.

Programma bekerwedstrijden woensdag

18.30 Heracles Almelo – RKC Waalwijk
18.45 Sparta Nijkerk – Fortuna Wormerveer
19.45 AFC – ODIN 59
19.45 Ajax Amateurs – PFC Oostzaan
19.45 Spakenburg – ASWH
19.45 De Treffers – FC Twente
19.45 Excelsior Maassluis – sc Heerenveen
19.45 Harkemase Boys – FC Groningen
19.45 Quick – Willem II
19.45 RKSV Groene Ster – VVV-Venlo
20.45 Sparta Rotterdam – FC Volendam

Back To Top