Skip to content

De wedstrijden op het programma van de achtste finale van de KNVB Beker worden in hapklare porties geserveerd. Vandaag, woensdag, zijn er twee drie duels. Heracles ontvangt om 18:30 uur Vitesse, Ajax krijgt om 20:45 uur Spakenburg op bezoek en SC Heerenveen speelt thuis vanaf 20:45 uur tegen Willem II.

KNVB Beker Ajax – Spakenburg

Ajax zal in zijn nopjes zijn met de loting tegen een club uit de Tweede Divisie. Spakenburg staat daarin negende, maar voetbalde zijn puntjes vooral in eigen huis bij elkaar. In de negen uitwedstrijden van dit seizoen haalde de ploeg maar zeven punten (doelsaldo min 15).

Scoren in de Johan Cruijff Arena

Toch zien de spelers en trainer van Spakenburg niet op naar de trip. Begrijpelijk, want voor spelers op dit niveau is het een onverwacht buitenkansje om ooit eens in de Johan Cruijff Arena te voetballen. Jordi Bitter kwam in de A-jeugd uit voor Ajax. “Dit is natuurlijk de mooiste loting die we ons konden wensen. Scoren in de Arena zou echt te gek zijn”, zegt de 26-jarige aanvaller van Spakenburg.

Weer ander basiself Ajax in bekerduel?

Ajax-trainer Erik ten Hag had het afgelopen weekend, na de benauwde 2-1 zege op Sparta, over gemakzucht bij zijn spelers. Maar misschien is er ook wat gebrek aan automatismen bij de Amsterdammers, want de basiself wordt wekelijks nogal door elkaar gehusseld. En het zou niemand verbazen als in een bekerduel weer een andere samenstelling opduikt.

KNVB Beker Ajax - Spakenburg en SC Heerenveen - Willem II

SC Heerenveen – Willem II Beker woensdag

Na negentien speelronden staat Willem II derde in de eredivisie, een ongekende weelde. In de laatste zes speelronden deed geen club het beter dan de Tilburgers! Daarnaast verloor Willem II maar een van de vorige zes uitduels, terwijl sc Heerenveen zijn twee recentste thuiswedstrijden niet wist te winnen.

Onderling

Wel pakte Heerenveen vier van de zes laatste onderlinge duels met Willem II, dat die andere twee won. Het totale doelsaldo van die zes matches is 15-8, terwijl sc Heerenveen ook vier van de zes vorige bezoekjes van Willem II aan het Abe Lenstra Stadion won (een nederlaag, saldo 12-6).

Eerste minuten Görkem Saglam?

Willem II-trainer Adrie Koster geeft aan dat hij niet zoveel wil sleutelen aan zijn vaste basis. Misschien krijgt nieuwe aanwinst Görkem Saglam wel als invaller wat speeltijd om zich aan het publiek te laten zien. Hij komt over van VfL Bochum.

Programma KNVB Beker 22 januari

18.30 Heracles Almelo – Vitesse
20.45 Ajax – Spakenburg
20.45 sc Heerenveen – Willem II

Back To Top