Skip to content

Voetbalfans krijgen tussen twee speelronden van de eredivisie in een bonuslading bekerwedstrijden te zien. Deze week worden de acht duels in de achtste finale van de KNVB Beker gehouden en dinsdag gaan we van start met de eerste drie daarvan. AZ speelt om 18:30 uur uit tegen TOP Oss, FC Utrecht gaat om 20:45 uur op bezoek bij FC Eindhoven en Feyenoord trapt op dat tijdstip af uit tegen Fortuna Sittard.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

TOP Oss – AZ KNVB Beker

We kunnen natuurlijk de nadruk leggen op de twee nederlagen op rij van AZ Alkmaar in de Eredivisie. Maar zo gek is het ook weer niet dat de Alkmaarders na zeventien speelronden waarin amper slippertjes werden gemaakt nu wat steken laten vallen. Laten we niet vergeten dat uitblinkers als Myron Boadu en Calvin Stengs pas 19 en 21 jaar zijn en beide vrij recent lange blessureperiodes hadden. De potentie van AZ is heus niet ineens verdwenen, bovendien is doelman Marco Bizot weer beschikbaar na zijn schorsing.

Ron Vlaar twijfelachtig

En gaat het zo geweldig dan met TOP Oss? Nee: de Brabanders staan kleurloos 17e in de eerste divisie en verloren vier van hun vijf vorige matches, al was er afgelopen weekend wel een verrassende zege op koploper Cambuur. AZ Arne Slot neemt TOP daarom zeker wel serieus en spaart geen basisklanten. “Er is geen aanleiding om dingen te veranderen. Ron Vlaar is het enige vraagteken”, zegt Slot.

KNVB Beker dinsdag: Fortuna - Feyenoord, AZ en FC Utrecht in actie

Fortuna – Feyenoord beker dinsdag

Altijd lekker als in een vroege fase van de KNVB Beker al twee eredivisieploegen elkaar treffen. Fortuna staat veertiende en heeft op zich andere zaken aan het hoofd dan de beker, want de degradatiestreep komt in zicht. Feyenoord sprokkelt de puntjes lekker bij elkaar sinds Dick Advocaat werd aangesteld als trainer en heeft de top drie van de Eredivisie ranking weer in het zicht.

In de competitie ging Feyenoord in oktober met 4-2 ten onder tegen de Limburgers. “We speelden zonder scherpte en dan krijg je dat soort wedstrijden”, weet Feyenoord-verdediger Eric Botteghin nog. “Er komt een ander Feyenoord nu”, belooft de Braziliaan.

KNVB Beker belangrijk voor Fortuna

Sjors Ultee, trainer van Fortuna Sittard en toevallig de jongste eredivisie trainer terwijl Advocaat de oudste is, spreekt tegen dat de beker een ballast vormt voor zijn club. “We zijn nu inmiddels al zover gekomen, dan wil je ook meer. Het is voor ons gewoon een heel belangrijke wedstrijd”, zegt hij.

Programma bekervoetbal vandaag

Dinsdag 21 januari 2020
18.30 TOP Oss – AZ
20.45 FC Eindhoven – FC Utrecht
20.45 Fortuna Sittard – Feyenoord

Back To Top