Skip to content

Vandaag zijn er vijf duels in de eerste ronde van de KNVB Beker. We richten ons hier op twee daarvan: ADO Den Haag – Sparta vanaf 18:45 uur, en Roda JC – Fortuna Sittard die om 21:00 uur aftrappen. Het volledige KNVB Beker programma voor vandaag vind je onderaan.

KNVB Beker ADO Den Haag - Sparta en Roda JC - Fortuna Sittard live

KNVB Beker ADO Den Haag – Sparta

In de Eredivisie zullen deze twee dit seizoen weinig potten gaan breken en lijkt een strijd tegen degradatie te worden voor de Zuid-Hollandse clubs, dus wie weet valt er nog wel wat te juichen in het bekertoernooi. ADO Den Haag heeft in de Eredivisie na zes speelronden vier punten, Sparta drie en wacht nog op de eerste zege.

Onderling

Zo rond de winterstop leek ADO, onder invloed van de toenmalige trainer Alan Pardew, uit te groeien tot Britse enclave. Die storm is alweer snel overgetrokken, al is ook een belangrijk stukje van het Haaagse DNA verdwenen door het heenzenden van Lex Immers en Tom Beugelsdijk. En laatstgenoemde vinden we nu terug bij Sparta.

Sparta won drie van de vorige zes onderlinge duels en verloor er twee (doelsaldo 7-9). In vijf van de zes laatste bekerduels van ADO Den Haag vielen er minstens drie goals.

Roda JC – Fortuna Sittard KNVB Beker vandaag

Dit Limburgse onderonsje gaat tussen de huidige nummer tien van de eerste divisie en hekkensluiter van de Eredivisie. Fortuna heeft uit zes duels twee punten gehaald, won nog geen enkele keer en de spelersgroep kreeg van trainer Kevin Hofland na de 3-1 nederlaag tegen Groningen de nodige verbale uitbranders om de oren. “Ik ben geschokt over wat wij hier op de mat hebben gelegd. Bij de eerste twee doelpunten wordt dramatisch verdedigd. Het is echt verschrikkelijk”, zo sprak de voormalige verdediger tegenover L1. “Als de spelers niet meer met mij kunnen, dan houdt het ook op.”

Ook geen feeststemming bij Roda

Roda JC haalde uit zijn vijf vorige competitieduels twee punten, dus ook daar is er bepaald geen feeststemming. Roda won drie van de vorige zes krachtmetingen met de provinciegenoot en verloor er twee, maar de laatste editie vond alweer dik vijf jaar geleden plaats. In de vorige vier bekerduels van Roda waren er ten minste drie goals.

Bekerprogramma vandaag

18.45 ADO Den Haag – Sparta Rotterdam
19.45 FC Emmen – FC Eindhoven
19.45 Heracles Almelo – Telstar
19.45 RKC Waalwijk – SC Cambuur
21.00 Roda JC Kerkrade – Fortuna Sittard

Live bekervoetbal kijken vandaag doe je op FOX die ADO – Sparta en Roda – Fortuna uitzendt.

Voorspellingen beker

ADO Den Haag staat bij bookmakers op 2.45, gelijkspel op 3.50 en winst Sparta noteert 2.75. Roda JC noteert voor de winst 3.15, gelijkspel 3.60 en Fortuna 2.10.

Back To Top