Skip to content

In het kleine winterstopje dat de Eredivisie doormaakt is het aan het begin van 2022 erg onrustig. We zetten een paar zaken op een rijtje.

Transfers Eredivisie in winterstop

Joey Veerman, het pareltje op het middenveld bij sc Heerenveen, leek op weg te zijn naar De Kuip, maar op het laatste moment kwam er toch een afslag naar Eindhoven. Bij Feyenoord was het financiële deel van de transfer erg ingewikkeld, want er moesten complexe constructies opgezet worden om aan de vraagprijs te voldoen. Bij PSV konden ze sneller schakelen. Zondag werd de interesse in Veerman kenbaar gemaakt en binnen 48 uur had de Volendamse speler zijn ja-woord gegeven.

Riechedly Bazoer is niet te koop

Na deze misser richtte Feyenoord de blik op Vitesse-middenvelder Riechedly Bazoer. En als het weer zou stuiten op het financiële deel, dan lagen ook PSV en de Portugese clubs Benfica en Sporting Lissabon op de loer. Maar Vitesse heeft alle gegadigden uit de droom geholpen en om zijn nek een bordje gehangen met ‘niet te koop’.

De Arnhemse club is voor de eerste keer in zijn bestaan ook na de winterstop actief in een Europese competitie, in dit geval de Conference League, en wil de selectie niet verzwakken, ongeacht welk bedrag dat kan opleveren.

Davy Pröpper stopt met profvoetbal

En dan keren we terug bij PSV, want de Brabanders hadden een dwingende reden om Veerman op te pikken: plots maakte middenvelder Davy Pröpper bekend te stoppen met profvoetbal. De dertigjarige speler voelde zich niet meer gelukkig in het topvoetbal en liet zijn contract, dat nog anderhalf jaar zou lopen, verscheuren.

Pröpper kwam uit voor Vitesse, PSV, Brighton & Hove Albion en opnieuw PSV. Negentien keer mocht hij het shirt van Oranje dragen.

Andre Onana van Ajax naar Inter

En eindelijk werd bekend welke club Ajax-keeper André Onana opvangt zodra komende zomer zijn overeenkomst is afgelopen. Italiaanse kampioen Internazionale lijft de Kameroener in. Onana is al gesignaleerd op het trainingskamp van Milan. Hij zal vaste doelman Samir Handanovic (37) vervangen.

Ajax had nog hoop dat Onana een nieuwe verbintenis wilde tekenen. Tijdens zijn dopingschorsing hebben de Amsterdammers alles in hun macht gedaan om hem bij te staan en onlangs kreeg hij ook weer speeltijd bij de landskampioen.

Back To Top