Skip to content
Eredivisie: Heracles geeft fans geen geld terug, Schwaab weg bij PSV

Dikke pech voor Heracles-supporters met een seizoenskaart. De kans is groot dat er in elk geval de eerste paar speelronden van de Eredivisie geen publiek wordt toegelaten. Dan missen ze dus matches waarvoor ze wel hebben betaald. De Twentse club gaat ze daarvoor niet financieel compenseren – wat bijvoorbeeld Ajax wel richting zijn seizoenskaarthouders doet.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Heracles wil full supporting van fans

“Het gaat om full supporting”, zo verzint algemeen directeur Rob Toussaint een nieuwe term. “Anders heb je aan het einde van het seizoen liquiditeitsproblemen. Misschien dat we hierdoor uiteindelijk minder kaarten verkopen, maar het is wel het eerlijke verhaal richting onze fans. Wij zijn voor 75 procent afhankelijk van onze sponsoring en ticketing.”

Iedereen moet water bij de wijn doen

Dat iedereen wat water bij de wijn moet doen is inmiddels doorgedrongen tot alle takken van de voetbalwereld. Zo ook bij PEC Zwolle, dat met de spelersgroep afspraken heeft gemaakt over tijdelijke salarisverlaging. Het is een uitwerking van het advies van spelersvakbond VVCS en werkgeversorganisatie FBO.

Daniel Schwaab mag al weg bij PSV

En zou Daniel Schwaab onder andere omstandigheden langer bij PSV kunnen blijven? De verdediger heeft een contract tot eind juni 2020, maar van de Brabantse club mag hij nu al afzwaaien en naar zijn familie in Duitsland terugkeren. Al met al heeft hij vier seizoenen voor de Eindhovenaren gespeeld. “Ik kijk met een goed gevoel terug op de voorbije vier seizoenen”, zegt Schwaab. “Spelen om de prijzen heeft als gevolg dat je hoogte- en dieptepunten meemaakt. Toch overheersen de positieve gedachten.”

Özyakup weg bij Feyenoord

Bij Feyenoord zal Oguzhan Özyakup niet meer terugkeren. De Rotterdammer werd gehuurd van Besiktas en de Turkse club wil hem terug. In totaal kwam hij nog geen 130 minuten uit voor Feyenoord, verdeeld over Eredivisie en KNVB Beker. Volgens vice-president Emre Kocadag van Besiktas gaat het daar dus bij blijven. “Özyakup ging naar Nederland omdat hij even toe was aan een nieuwe omgeving. Volgend jaar zal hij weer voor onze club spelen.”

Budget FC Twente

Tot slot heeft FC Twente heel precies aangegeven wat het coronavirus betekent voor het budget. “Het spelersbudget gaat ongeveer 2 miljoen naar beneden. Dat was 7,3 miljoen euro dit seizoen en dat wordt tussen de 5,2 en 5,5 miljoen”, zegt algemeen directeur Paul van der Kraan.

Back To Top