Skip to content

Edward Sturing wordt niet de permanente trainer van Vitesse. Het clubicoon werd eind vorig jaar aangesteld als interim-trainer en is inmiddels uit die rol ontheven. De Arnhemse club zoekt momenteel een trainer voor het komend seizoen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Edward Sturing geen trainer Vitesse

Sturing is nu in beeld om technisch directeur te worden. Of gooit hij zijn glazen in met zijn knorrige uitspraken? In de krant De Gelderlander geeft hij aan dat hij de vorige maanden met Vitesse in gesprek was over het hoofdtrainerschap. Kennelijk had hij het idee een goede kans te maken. “Ik was daar ook helemaal klaar voor. En dan ga je toch zaken indelen. Wie gaan er weg? Welke spelers komen? Welke jeugdspelers krijgen een kans?”, zegt hij.

Mopperkont

Sturing is al meerdere keren als interim-puinruimer aangesteld. Daar heeft hij nu zijn buik van vol. “Ik wilde graag vanaf de start van een seizoen voor de groep staan. Ik ben er verder klaar mee om louter als interim door het leven te gaan. Daar hoeven ze me straks in nood ook niet voor te vragen.” Ook drukt hij de clubdirectie op het hart om mensen op belangrijke posities de tijd te geven om zichzelf te bewijzen. “Er is geen continuïteit in de club. Geen structuur. Al jaren dienen trainers hier hun contract niet uit. Ze stappen op of worden ontslagen.”

Edward Sturing wordt niet de nieuwe trainer van Vitesse

Geen transfer Bryan Linssen naar Feyenoord door salaris

Een van die gezichtsbepalende figuren die na de zomerstop vermoedelijk ook niet terugkeren in het Gelredome is clubtopscorer Bryan Linssen. Hij dacht een transfer te maken naar Feyenoord, maar de aanvaller was niet tevreden met het geboden salaris. Hij was stomverbaasd toen er uit Rotterdam een getal werd genoemd dat lager is dan zijn Vitesse-salaris. “Feyenoord zou sportief een fantastische stap zijn geweest, maar op mijn 29e moet het ook financieel een stap vooruit zijn”, aldus Linssen.

Mogelijk naar Bundesliga

De 29-jarige Limburger overweegt nu zijn kans te grijpen in de Bundesliga. “Dat is heel serieus. Maar de competities gaan nu weer beginnen zodat clubs drukker zijn met andere zaken dan een transfer van mij”, zegt hij. Het gaat naar verluidt om een club uit het rechterrijtje. Wordt dus vervolgd.

Back To Top