Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt Heracles thuis tegen FC Utrecht. De ploeg uit Almelo staat op plek dertien in de Eredivisie en heeft vijf punten, de Utrechtenaren zijn de nummer acht en hebben een speelronde in te halen, dus een jump richting subtop is mogelijk.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Heracles – FC Utrecht Eredivisie speelronde 7 zondag

Van de Domstedelingen werd na een sterke inkoopzomer verwacht dat ze zich konden mengen in de strijd om plek drie in de Eredivisie. En eigenlijk gaat het ook best lekker met Utrecht: er is nog geen enkele keer verloren en ook is nog geen enkele keer meer dan een tegengoal geïncasseerd. De onderliggende statistieken ogen bemoedigend bij Utrecht. Wat betreft expected goals staat FC Utrecht vierde, en de club heeft zelfs het sterkste getal wat betreft expected tegengoals (met andere woorden: Utrecht is er tot nu toe het best in om tegenstanders weinig echte, grote kansen te gunnen).

Ontstaat er onrust bij Heracles Almelo?

Heracles Almelo is onder leiding van trainer Frank Wormuth, die tijdens het midweekse KNVB Beker programma tegen Telstar thuis moest blijven vanwege een positieve coronatest, een beetje een grijze muis. Het lukt vooralsnog niet om kansen om te zetten in goals. De Tukkers maakten vier goals, het laagste aantal van de Eredivisie, terwijl volgens de expected goals-modellen dat er tien horen te zijn.

En in het eigen goal vliegen ze er juist wel hard in, want het verwachte aantal tegengoals is 6,7 en het werkelijke aantal tien. Dus Wormuth zou kunnen denken: oké, de echte prestaties zullen weldra wel weer gaan corresponderen met de onderliggende cijfers. Maar er kan ook een negatieve onrust gaan ontstaan, waardoor de spelers niet meer blijven doen wat ze nu doen.

Dat laatste is overigens wel nodig wat betreft matches tegen Utrecht. Want daarin kent Heracles al een tijdje bar weinig succes. Utrecht won vijf van de vorige zes clashes en speelde eenmaal gelijk. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 5-18. Thuis in Almelo won Heracles eenmaal van de vorige zes keer en verloor het driemaal (saldo 7-14).

Voorspellingen Heracles Almelo – FC Utrecht

FC Utrecht heeft vijf van zijn zes laatste uitwedstrijden in de Eredivisie gelijk gespeeld, terwijl in vijf van de zes recentste thuismatches van Heracles er minstens drie goals vielen.

Heracles noteert 3.55 voor de winst, gelijkspel 3.75 en FC Utrecht 1.97. Gezien de overmacht van Utrecht in de afgelopen jaren tegen de Tukkers is een uitzege interessant geprijsd, neem anders de 1.63 op meer dan 2,5 goals.

Back To Top