Skip to content

Na zeven speelronden begint er enige tekening te komen in de ranglijst van de Eredivisie. Van de negen clubs in het zogeheten linkerrijtje boekten er acht een zege en er valt een gaatje tussen nummer zeven FC Groningen (dertien punten) en nummer acht FC Utrecht (negen). Vijf clubs in de top zes wonnen met minstens twee goals verschil. Kortom, de verhoudingen worden duidelijk.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord kan nog net aanhaken bij top Eredivisie

Bovenaan de Eredivisie staat Ajax, dat Fortuna met 5-2 versloeg en bij vier van zijn zes overwinningen tot nu toe met minstens drie goals verschil won. Vitesse heeft evenals de Amsterdammers achttien punten, maar moeten het met een minder doelsaldo doen. PSV rolde Heerenveen op met 4-0 en heeft zestien punten, Feyenoord kan nog net aanhaken (vijftien punten) doordat in de match tegen FC Emmen in extremis (93e minuut) Naoufal Bannis de winnende 2-3 maakte.

Ajax debutant Brobbey scoort

Bij Ajax maakte trouwens debutant Brian Brobbey gelijk maar een goal. Hij stond koud tien minuten in het veld toen hij in de 74e minuut een rebound benutte: 3-1. Hij is bepaald niet de enige Ajacied die bij zijn eerste officiële optreden scoort. Hier zijn enkele grote namen in dat lijstje: Luis Suarez, Brian Laudrup, Patrick Kluivert, Ronald de Boer, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Arie Haan en jawel, ook Johan Cruijff. Recenter nog flikte Antony dat.

PSV tobt met corona en vol programma

PSV miste tegen ADO een flink aantal spelers vanwege een positieve coronatest. Trainer Roger Schmidt bracht drie invallers in die we nog niet eerder in de hoofdmacht van PSV zagen: Luis Felipe, Richard Ledezma en Ismael Saibari. De 20-jarige middenvelder Ledezma hield daar een assist voor de 4-1 (van Ryan Thomas) aan over.

Schmidt en PSV hadden bij de KNVB verzocht om uitstel van het duel, want gezien de Brabanders ook wekelijks Europese matches spelen, is het PSV programma met al die corona-absenties te vol. Maar de KNVB vond dat niet nodig en dat zint Schmidt niet. “Wat ik helemaal niet begrijp is waarom we na het verzoek van zaterdag 17 uur moeten wachten op een besluit. Als toch al duidelijk was dat we moesten spelen, had dat ook gisteren wel gemeld kunnen worden.”

Uitslagen Eredivisie speelronde 7

Heracles Almelo – FC Utrecht 4-1 (2-0)
FC Emmen – Feyenoord 2-3 (2-2)
Sparta – sc Heerenveen 1-4 (0-3)
PSV – ADO Den Haag 4-0 (1-0)
AZ – RKC Waalwijk 3-0 (1-0)
FC Twente – PEC Zwolle 5-1 (3-0)
Ajax – Fortuna Sittard 5-2 (2-1)
FC Groningen – VVV-Venlo 2-1 (1-0)
Willem II – Vitesse 1-3 (1-0)

Back To Top