Skip to content

Zaterdag in de Eredivisie speelt om 18:45 uur FC Emmen – Ajax. Voor fans van de thuisploeg zou het fijn zijn als er eindelijk eens wat punten worden gehaald, want dat is na negen speelronden slechts mondjesmaat gelukt: drie stuks (en geen enkele zege). Ajax heeft vermoedelijk lak aan die wens en rijgt zelf in de Eredivisie de zeges aan elkaar: acht van de negen duels eindigden in winst.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Emmen – Ajax: niet te stuiten

De koploper van de Nederlandse voetbalcompetitie heeft sinds die smadelijke 1-0 nederlaag tegen Groningen, op 4 oktober 2020, geen misstap meer begaan. In de vijf speelronden sindsdien werd liefst 31 keer gescoord door de Amsterdammers. En FC Emmen bleek de afgelopen twee seizoenen, de eerste ooit voor de club in de Eredivisie, niet in staat om die productiviteit te stuiten. Ajax won de afgelopen drie wedstrijden versus de Drentenaren met 5-0, 2-5 en wederom 5-0.

FC Emmen heeft nog geen enkele keer een clean sheet behouden. Driemaal stond de club al zeer vroeg op voorsprong en alle keren werd dus toch niet gewonnen en zelfs tweemaal verloren. Ajax is wat dat betreft stukken betrouwbaarder: de zeven keer dat de ploeg op 1-0 kwam werden de drie punten meer naar huis genomen.

Lassina Traoré of Brobbey of Labyad?

Ajax won midweeks in de Champions League met 3-1 van FC Midtjylland en liet de teugels gaandeweg de tweede helft een beetje vieren, wellicht ook met het oog op de hervatting van de Eredivisie. Antony kwam niet in actie en kan misschien in Emmen zijn comeback maken, terwijl spits Lassina Traoré zich een slag in de rondte werkte, maar toch erg tekort schiet met zijn balbeheersing en rust voor de goal. Hij knalde enkele malen in zeer kansrijke positie de bal wild en ongecontroleerd het stadion uit. Kiest Erik ten Hag toch weer voor de Afrikaan, of wordt het Brian Brobbey of toch weer Zakaria Labyad?

FC Emmen – Ajax voorspellingen

FC Emmen verloor zijn vorige wedstrijd op het competitie programma met 1-0 van AZ en kwam daar goed mee weg, want de Alkmaarders kwamen tot 23 doelpogingen. Zoals eerder het seizoen ook tegen PSV het geval was kon Emmen daar zelf in aanvallend opzicht niets tegenover stellen. Dit kan dus weer een aardige score worden – Ajax maakte in zijn vier vorige duels tegen FC Emmen minstens vier goals.

Wedden op Eredivisie | FC Emmen noteert 15.00 voor de winst, gelijk staat op 6.50 en winst Ajax op 1.20. We tippen ‘over 3,5 goals’ op 1.85.

Back To Top